Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Milliyet yazarı “Aile terapistiyim” diyor ama…

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel blogunda yayımladığı yazısında, kendini “terapist” olarak tanımlayan Milliyet gazetesi yazarı Volkan Pelenk’i ele aldı. Gazetede “aile terapisti” unvanı ile yazılar kaleme alan Volkan Pelenk ile ilgili bir okurundan uyarı alan ve Pelenk’i araştıran Bildirici, yazarın eğitimi hakkında yeterli bilgiye ulaşamayınca kendisiyle iletişime geçtiğini anlattı. Bildirici’nin aktardığına göre, eğitimine ilişkin net bir yanıt vermeyen Pelenk, “eğitiminin ‘aile terapisti’ unvanını kullanmak için yeterli olup olmadığı” sorusunu da yanıtsız bıraktı.

Psikiyatr ve psikologların konuya ilişkin görüşlerini alan Bildirici, şöyle yazdı:

“Sosyal Hizmet Uzmanı olan Volkan Pelenk’in özel kuruluşlardan aldığını belirttiği eğitimler ‘Aile Terapisti’ unvanını taşıması hakkını ona vermiyor. Çünkü hem yasalarda böyle bir unvan ve görev tanımı yok; hem de “terapi” tedavi ile ilgili bir süreç, o nedenle tıp eğitimi almış olan kişiler tarafından yapılması ya da kişinin psikiyatrist tarafından yönlendirilmiş olması gerekiyor. Psikiyatri hekimleri ve klinik psikologlar dışındakilerin ailelere yönelik psikoterapi uygulaması mevzuata aykırı.

Milliyet, okuruyla buluşturmadan önce Volkan Pelenk’in kariyerini, niteliklerini sorgulamalıydı. Zira burada okurun yanlış bilgilendirilmesi ve insan sağlığının tehlikeye atılması da söz konusu.”

Bildirici’nin yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.