Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Borusan Contemporary’den Düş Suda Sergisi – Dr. Necmi Sönmez: “Dijital alan artık yeni kamusal alan, sergide köktenci bir deneysellik var”

Borusan Contemporary’nin “Düş Suda” başlıklı yeni koleksiyon sergisi çevrimiçi olarak bugün (7 Nisan) sanatseverlerle buluştu. 45 sanatçının 60’a yakın eserinin yer aldığı sergi, 6 Mart 2022 tarihine kadar Borusan Contemporary’nin internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden deneyimlenebilecek.

21 Mart 2020 yılında sanatseverlerle buluşması planlanan “Düş Suda” sergisi koronavirüs nedeniyle açılışını yapamamıştı. Küratörlüğünü Dr. Necmi Sönmez’in üstlendiği sergide, Peter Coffin, Thierry Dreyfus, Boomoon, Ellen Kooi, Frank Thiel, Michael Wolf, Antti Laitinen, Rafaël Rozendaal, Jim Campbell, Maurizio Nannucci gibi uluslararası isimlerin eserleri yer alıyor. 

Borusan Contemporary’nin internet sitesi üzerinden 360 derece sanal tur ile gezilebilecek olan Düş Suda, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik teknolojilerinin desteğiyle sokağı sergi alanına çeviriyor. 

“İzleyiciler, farklı görsel tecrübeler deneyimleme imkanına sahip olacak”

Edip Cansever’in 1970’te kaleme aldığı, “Düş Suda” isimli on bölümlük şiirden ilham alarak yola çıktıklarını anlatan küratör Dr. Necmi Sönmez, Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’nun bu sergisinde öne çıkan özellikleri, koleksiyonda hâlâ yaşayan ve dijital üretim tekniklerini kullanan sanatçıların yer alması. Sergi, sesli rehberlerin eşlik ettiği dijital turla ziyaret edilebiliyor. Biz bu sergide, kamusal alanda yayılan bir sergileme yöntemi belirledik. İzleyiciler, Düş Suda ile farklı görsel tecrübeler deneyimleme imkanına sahip olacak” dedi. 

Koleksiyonda öne çıkan özelliklerin, şimdiki zaman ait olmak ve açık uçluluk olduğunu belirten Sönmez,  “Dijital alan, artık yeni kamusal alan. Sergide çok köktenci bir deneysellik var. İlk bakışta izleyicide, ‘Bunu nasıl algılayabiliriz?’ sorusunu uyandırsa da izleyiciye farklı bir bakış açısı katıyor. Sergide, görsel tecrübeler zinciriyle karşılaşıyoruz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.