Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çin’in Ankara Büyükelçiliği’nin Akşener ve Yavaş tweeti – Oğuz Demiralp ile söyleşi: “Akşener’in tweeti Çin’in toprak bütünlüğünü hedef alan bir tweet ama Çin Büyükelçiliği’nin ileri gittiği kanısındayım”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, 5 Nisan günü sosyal medya hesaplarından, 1990 yılındaki Barın katliamında yaşamını yitiren Doğu Türkistanlılar’ı anmıştı. Dün (6 Nisan) Çin’in Ankara Büyükelçiliği‘nin sosyal medya hesabından, Akşener ve Yavaş’ın şiddetle kınandığının belirtildiği iki mesaj paylaşıldı. Çin’in Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin, büyükelçiliğin Akşener ve Yavaş’ı hedef alan sosyal medya paylaşımları nedeniyle Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Konunun diplomatik açıdan anlamını emekli Büyükelçi Oğuz Demiralp ile konuştuk. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.