Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Ormanlardan Hemen Önceki Gece” oyunu, prömiyerini seyircileriyle yüz yüze buluşarak yaptı

“Ormanlardan Hemen Önceki Gece” dün akşam (7 Nisan) Moda Sahnesi’nde tiyatro severlerle buluştu. Koronavirüs önlemleri gözetilerek bir araya gelen izleyiciler maske ve sosyal mesafeye dikkat ederek oyunu izledi. Oyun, 9 Nisan’da Sahneden Naklen üzerinden canlı olarak izlenebilecek. 

Fransız yazar Bernard-Marie Koltès’ın 1977 yılında kaleme aldığı  “Ormanlardan Hemen Önceki Gece” adlı oyun, Moda Sahnesi’nde izleyicilerle buluştu. Yönetmenliğini Kemal Aydoğan’ın üstlendiği tek kişilik oyunda Barış Yurtsever rol aldı. Oyunun ilk gösterimi dün akşam (7 Nisan) saat 18.00’de yaklaşık 40 izleyicinin katılımıyla koronavirüs önlemleri gözetilerek yapıldı. Oyun 9 Nisan 21.00’da Sahneden Naklen’den çevrimiçi ve canlı olarak izlenebilecek. 

“Her şeye rağmen buradayız, bu işi yapıyoruz”

“Ormanlardan Hemen Önceki Gece”, Edouard Louis’in kaleme aldığı “Babamı Kim Öldürdü?” oyunundan sonra, Moda Sahnesi’nin bu sezonki ikinci prömiyeri oldu. Medyascope’a konuşan “Ormanlardan Hemen Önceki Gece”nin yönetmeni Kemal Aydoğan, “Biraz tuhaf oldu çünkü saat 18.00’de oyun oynandı. 20.30’da dağılıp evlerimize gideceğiz. 21.00’de de tüm adrenalin içimize hapsolmuş bir şekilde duvarları seyrediyor olacağız” dedi. Her şeye rağmen sahnede olduklarını ve bu işi yaptıklarını dile getiren Aydoğan, “Tüm bunlar umudu diri tutmak için, buradayız devam edeceğiz” diye konuştu. 

Sahneye çıkmayalı neredeyse bir sene olduğunu belirten oyuncu Barış Yurtsever ise şunları söyledi: “Bu çok güzel bir şey, harika bir şey izleyiciyle buluşmak. İki gün sonra çevrimiçi gösterimde seyirci olmayacak. Seyirciyle etkileşim içine giremeyeceğiz.” 

Oyunun çalışmalarına iki aydır devam ettiklerini anlatan Yurtsever, “Bugün bunun yansımasını seyirciden saniyesinde aldık” dedi. Uzun bir aradan sonra seyircilere oyun oynamanın kendisini germediğini, aksine yapıcı bir heyecana vesile olduğunu söyleyen Yurtsever, bu zamanlarda izleyen ve oynayanın kurduğu iletişimin içinde yer almanın tiyatronun insanlar için ne kadar önemli olduğunu hatırlattığını da belirtti.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.