Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bodrum’da içme suyu için kurulacak baraj, Muğla’da mahalleleri su altında bırakacak

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından, Muğla’nın Yatağan ilçesinde doğup Milas ilçesine ilerleyen Kayaderesi Çayı üzerine baraj inşa edilmesi planlanıyor. Plan hayata geçirilirse, barajın su tutacağı bölgede ve mutlak koruma alanına dönüşecek topraklarda yaşayan Çamlıca Köyü sakinleri, su altında kalacak evlerini terk edip göç etmek zorunda kalacak.

Barajın su altında bırakacağı alanda, özgün genetik yapısı nedeniyle Orman Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alınmış 83 no’lu Kızılçam Gen Koruma Ormanı da bulunuyor. Bölge aynı zamanda çam pamuklu koşnili, yani yaygın deyişle basra böceğinin de yaşam alanı olduğu için Çamlıca Köyü ve Kayaderesi Vadisi, aynı zamanda Türkiye’nin çam balı üretim merkezlerinden biri.

Bodrum İçme Suyu Barajı projesi hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na 4 Ocak 2021’de sunulan 301 sayfalık proje tanıtım dosyasında, barajın su altında bırakacağı Çamlıca Köyü’nün ya da köye bağlı Dipkayadere mevkiinin isimleri birer defa bile geçmiyor.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.