Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ile birden çok maaş alan üst düzey bürokratlar hakkında söyleşi: “Devletin en üst kademesindeki tek adam, kendi altında tek adamcıklar oluşturmaya başladı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, birden fazla görev ile yüksek maaşlar alan üst düzey bürokratlar ve bunun ekonomiye etkisi üzerine Medyascope‘a açıklamalarda bulundu. Yavuzyılmaz, “Devletin en üst kademesinde tek adam var ve her konuda anayasayı baypas etmekle meşgul” diye konuştu.

Aynı kişilerin farklı kurumların başına geçirilmesiyle devlet kadrolarının küçük bir zümre tarafından yönetildiğini belirten CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, mevcut yönetim sisteminin devlet kademelerindeki bağlantıları ortadan kaldırdığını söyledi. Yavuzyılmaz, bu durumun halkın yoksullaşmasına neden olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu düzende payı olduğunu vurgulayan Yavuzyılmaz, “Devletin en üst kademesinde tek adam var ve her konuda anayasayı baypas etmekle meşgul. Bu tek adam kendi altında tek adamcıklar oluşturmaya başladı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.