Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Kubilay, Dünya Sallanırken ve Türkiye Düşerken Herkes İçin Ekonomi kitabını anlattı: “Türkiye’nin üzerine giydirilmek istenen gerici ve aşırı piyasacı gömlek ülkeye dar gelecek”

Uluslararası finans uzmanı ve Medyascope yorumcusu Dr. Murat Kubilay’ın ilk kitabı “Dünya Sallanırken ve Türkiye Düşerken Herkes İçin Ekonomi” geçen hafta yayımlandı. Murat Kubilay, kitabın yazılış amacını, Türkiye ve küresel ekonomideki muhtemel gelişmeleri Medyascope’dan Okan Yücel’e anlattı.

Kitabı herkesin anlayabileceği şekilde, formüller ve hesaplamalara fazla yer vermeden yazdığını vurgulayan Murat Kubilay, aynı zamanda değişen dünya düzenine de yer verdiğini ifade etti. Salgın öncesinde de mevcut olan küresel krizlerin salgınla beraber daha da büyük servet adaletsizliklerine yol açtığının altını çizen Murat Kubilay, önümüzdeki süreçte kapitalizmin toplumları sakinleştirecek ölçüde yumuşatılabileceğini, öte yandan toplumsal katmanlaşmalara dayalı sosyal patlamaların daha sık görülebileceğini belirtti.

2020’li yıllarda uluslararası düzende değişiklikler olabileceğini dile getiren Dr. Murat Kubilay, Avrupa Birliği (AB) ve Rusya’nın biraz daha zayıf kalacağını, Çin’in ön plana çıkacağını vurgulayarak Amerika Birleşik Devletleri (ABD) hegemonyasının ise yaklaşık 20 yıl daha sürebileceğini söyledi.

Türkiye’nin ise her geçen gün yoksullaştığını, özgürlüklerini kaybettiğini ve bunun sürdürülemez olduğunu belirten Dr. Murat Kubilay, “Türkiye’nin üzerine giydirilmek istenen gerici ve aşırı piyasacı gömleğin Türkiye’ye dar geleceğini düşünüyorum. Eninde sonunda Türkiye bunu reddedecektir ancak bu noktaya gelene kadar daha kötü günler de geçireceğiz. Mevcut oluşumlarla bu işin çözülemediğini anladığımız zaman dünya ile birlikte çok daha radikal önlemler deneyeceğiz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.