Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi Proje Koordinatörü Duygu Erseçen: “Türkiye’de erkeklerin yüzde 25’i kız çocuklarının en fazla 15 yaşına kadar çocuk sayıldığını düşünüyor”

Türkiye’nin ilk erken yaşta evliliklere yönelik erkek algısı raporu yayınlandı. Birleşmiş Milletler (BM) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi (UN Women), Türkiye’de erkeklerin çocuk yaşta, erken ve zorla evliliklere yönelik algı ve tutumlarını ortaya koyan bir rapor hazırladı. UN Women öncülüğünde SAM Araştırma ve Danışmanlık tarafından yürütülen araştırmaya dayanan rapor, Türkiye’de çocuk yaşta, erken ve zorla evlilik (ÇEZE) algısı, ÇEZE’ye karşı tutumlar, altında yatan nedenler ve etkilerine dair detaylı bir analiz sunuyor. UN Women Proje Koordinatörü Duygu Erseçen, Medyascope yayınında Zeynep Timurlenk Pozut’un raporla ilgili sorularını yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.