Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Aile Hekimliği Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Tamur ile söyleşi: “Bilimi zamanında dinlemiş olsaydık bu salgını çok daha önce bitirebilecek kapasiteye sahiptik ancak yeniden kapanmak zorunda kaldık”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü (26 Nisan) kabine toplantısının ardından 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan başlayarak 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçildiğini açıkladı.

İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Tamur, koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tam kapanma kararını ve salgının son durumunu Medyascope’a değerlendirdi.  

Salgının algıyla yönetilemeyeceğini defalarca belirttiklerini dile getiren Dr. Mustafa Tamur, “Bilimi zamanında dinlemiş olsaydık tüm Avrupa ülkeleri ve İsrail gibi bu salgını çok daha önce bitirebilecek kapasiteye sahiptik ancak bunu yapamadık. Aşılama konusunda da aynı sorunu yaşadık. Kapanmak zorunda kaldık” dedi. 

Sadece bu tam kapanma kararında değil, aile hekimleri olarak salgınla ilgili hiçbir konuda bilgilendirilmediklerini anlatan Tamur, “Şimdi şunu söyleyebiliriz: Önümüzdeki dönem vakaların artık daha yukarıya gitmeyeceğine eminiz” diye konuştu.  

Kapanmanın olması gerektiğine inandığını ancak kapanma kararı beklemediğini belirten Tamur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünkü karardan sonra şaşırdım. Kapanmanın bu şekilde olması da bir sürü eksiği içerdiği için yine iletişim ve koordinasyon sorunu içinde yapıldı diye düşünüyorum. ‘Kapanma’ dediğimizde, insanları eve kapatmayı anlamamalıyız, şu anda yaptığımız şey biraz buna benziyor. Ev kadınlarını, sokakta çalışan işçileri, günlük çalışan işçilerimizi, bir kısım esnafımızı, çocuklarımızı ve 65 yaş üstünü eve kapatıyoruz. Bugün yaptığımız şey bu.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.