Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Kıbrıs görüşmelerinden sonuç beklemeyin

Birleşmiş Milletler (BM), Kıbrıs sorununa çözüm bulmak ve taraflar arasındaki zemini yeniden oluşturmak için İsviçre’nin Cenevre kentinde dün (27 Nisan) gayri resmi bir toplantı düzenledi. Üç gün sürecek görüşmelere Kıbrıs’taki Türk ve Rum tarafların yanı sıra garantör ülkeler (Türkiye, Yunanistan ve İngiltere) de katıldı. Gazeteci Murat Yetkin, konu hakkında YetkinReport‘ta kaleme aldığı yazıda “Kıbrıs görüşmelerinden Avrupa Birliği’nin hayalini kurduğu bir sonuç beklemeyin” dedi ve ekledi:

“Kıbrıslı Rumlar’ın çözümsüzlükten kaybedecekleri bir şey yok. Avrupa Birliği’nden fonlar akmaya devam ediyor. Böylelikle Türk tarafına ‘Kaybeden sizsiniz propagandasıyla’ -uzlaşmacı değil- teslimiyetçi bir çizgiye zorlamak istiyorlar. Dolayısıyla Cenevre toplantısı bir dönüm noktası olabilir. O da Kıbrıs Rum hükümetinin, bir toplumun en doğal hakkı olan siyasi eşitlik hakkını tanımadığı sürece Kıbrıs’ta bir değişikliğin olmayacağının artık en geniş zeminde saptanmasıdır. Kıbrıs Türk halkı üstlerinde Kıbrıs Rum vesayeti olmadan yaşamak istiyor, Türkiye’nin bir vilayetine dönüşmeden yaşayabilmesinin yolunun da buradan geçtiğini biliyor. Ankara’nın, bundan sonra başka görüşme olacaksa, mutlaka süre konulması talebinin bu nedenle bir mantığı var. Azerbaycan’ın topraklarını Ermenistan işgalinden ancak zor yoluyla kurtarabilmiş olmasının getirdiği bir örnek var ortada. Süre konulmamış müzakerelerin bir sonucu zorlamadığı ortada.”

Murat Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.