Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tam kapanma döneminde tekel bayileri iş yapamayacak – Bir tekel sahibi: “Bu, insan haklarının ihlali, irticanın hortlaması”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Nisan günü açıkladığı tam kapanma döneminde birçok işyeri kapalı olacak. İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgede, istisna kapsamındaki yerler arasında bakkallar ve marketler bulunurken tekel bayilerinin kapalı olacağı belirtildi. Medyascope muhabiri Alp Akiş tekel bayisi sahipleri, çalışanları ve müşterileri ile konuştu. Bir tekel sahibi, “Bu, insan haklarının ihlali, irticanın hortlaması başka bir şey değil” dedi.

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, tam kapanma döneminde tekel bayileri de kapalı olacak. Alkollü içki satışı yapan marketlerin ise satışa devam edip etmeyeceği hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

Medyascope muhabiri Alp Akiş, market ve tekel bayisi yetkililerine, çalışanlarına ve müşterilere yasak hakkındaki düşüncelerini sordu. Tekel bayisi sahipleri bu uygulama yüzünden kira, sigorta ve maaş ödemesi yapamayacaklarını belirtti. Bir tekel bayisi sahibi, “Beş aile geçiniyoruz buradan, 20 gün ne yapalım, taş mı yiyelim?” diye sordu. Hem satıcılar hem de müşteriler, salgın önlemleri kapsamında içkinin yasaklanmasına anlam veremediklerini belirterek uygulamayı saçma bulduklarını söyledi.

Market çalışanları ve müdürleri ise kurumsal yapılarından dolayı resmi bir açıklamada bulunamayacaklarını ancak 29 Nisan’dan sonra alkollü içki reyonlarını kapatmaya hazırlandıklarını ve kendilerine resmi bir açıklama yapılmadığını dile getirdi.

Alkollü içki alışverişindeki bir vatandaş, yasak endişesi ile 20 günlük stok yaptığını, normalde içeceklerinden daha fazla içki içme ihtimalleri olduğunu söyledi.

Hem müşteriler hem de tekel bayisi çalışanları alkollü içki satışının ideolojik bir amaçla yasaklandığını düşündüklerini dile getirdi. Bir tekel bayisi sahibi, “Bu, insan haklarının ihlali, irticanın hortlaması başka bir şey değil” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.