Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şemdinli’de 14 yaşındaki çocuk, “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla gözaltına alındı

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde, sosyal medya paylaşımında “cumhurbaşkanı ve bazı devlet büyüklerine hakaret ettiği” gerekçesiyle, 14 yaşındaki bir çocuk gözaltına alındı. Olaya tepki gösteren baba, oğlunun sosyal medyada bir video paylaştığı gerekçesiyle gözaltına alınarak il merkezine götürüldüğünü söyledi.

Şemdinli’nin Moda Mahallesi’nde yaşayan 14 yaşındaki S.T., dün (29 Nisan) sabah saatlerinde evinden gözaltına alındı. Şemdinli Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen çocuk, “cumhurbaşkanı ve bazı devlet büyüklerine sosyal medya üzerinden hakaret ettiği” gerekçesiyle ifadesi alındıktan sonra Hakkâri il merkezine gönderildi.

Gözaltına tepki gösteren baba C.T., oğlunun sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından paylaşılan mizahi içerikli bir videoyu paylaştığı gerekçesiyle gözaltına alındığını söyledi. Baba, oğlunun paylaşımından pişmanlık duymadığını ve bunu ifadesinde de dile getirdiğini belirterek şunları söyledi: “Video suç unsuru teşkil etmiyor. Sosyal medya kullanıcıları tarafından birçok kez paylaşılmış. 14 yaşındaki bir çocuğu böyle bir gerekçe ile gözaltına alarak psikolojisini bozdular. Oğlum hırsızlık yapmamıştır, yüz kızartıcı bir suç işlememiştir. Sadece sosyal medyada bir videoyu paylaştığı için bir çocuğu gözaltına almak doğru değildir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.