Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP’nin yayınladığı “Yalan Üretim Merkezi” çizgi filmi ne anlatıyor? – Ateş İlyas Başsoy: “AKP bu filmi mantık yürüterek oy veren ve 128 milyar dolar kampanyasıyla kendisinden kaçan seçmeni yeniden ikna etmek için hazırlamış”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) dün (5 Mayıs), Twitter hesabından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve partinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘nu hedef alan “Yalan Üretim Merkezi” isimli bir animasyon filmi (çizgi film) paylaştı. Filmde, Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP’nin “Yalan Üretim Merkezi”ne gidiyor ve onları “çatlak profesör” karşılıyor. Profesör, Kılıçdaroğlu ve Öztrak’a, AKP’ye karşı yalanlarla propaganda yapabilecekleri icatlarını anlatıyor. Profesör en sonunda Kılıçdaroğlu’na “papağan iksiri” içiriyor ve Kılıçdaroğlu birçok kez “128 milyar dolar nerede?” sorusunu soruyor. Bu kısa animasyon filminin iktidar ve muhalefetin propaganda faaliyetleri açısından anlamını, 2019 yerel seçimlerinde CHP’nin kampanyasını yürüten Ateş İlyas Başsoy ile konuştuk. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.