Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP, CHP’yi hedef aldığı “Yalan Üretim Merkezi” başlıklı çizgi filmi Twitter’dan kaldırdı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), 5 Mayıs tarihinde Twitter’dan paylaştığı Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) hedef alan, “Yalan Üretim Merkezi” başlıklı animasyon (çizgi) filmi sosyal medya hesabından kaldırdı.

AKP tarafından paylaşılan, “Cumhuriyet Halk Partisi” tabelasının “CHP Yalan Üretim Merkezi” olarak değiştrildiği animasyon filmde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ı anımsatan karakterler yer alıyordu.

AKP, eleştirilere yol açan animasyon filmi sildi. Bugün (7 Mayıs) videonun yer aldığı tweet açılmak istendiğinde, “Böyle bir sayfa yok. Başka bir şey aramayı dene” uyarısı ile karşılaşılıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya İşleri Başkanı Hamza Dağ, “maksadın hasıl olduğunu” belirterek şu mesajı paylaştı:

“Siyasette seviyeli muhalefetin oluşması için AK Parti olarak bir adım attık. Siyasette yalanın ulaştığı boyuta dikkat çektik. Maksat hasıl oldu.”

“Bu ülkenin 128 milyar doları ve bir de damadı kayboldu”

AKP’nin animasyon filmine karşı, Cumhuriyet Halk Partisi resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Millet can derdinde, o sırada AK Parti” cevabı verilmişti.

Animasyon filminin paylaşılmasından sonra “128 milyar dolar nerede?” tartışması yeniden gündeme gelmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabından, İYİ Parti lideri Meral Akşener‘i etiketleyerek, “Bu ülkenin 128 milyar doları ve bir de damadı kayboldu Meral Hanım. Soruyoruz, farklı farklı yanıtlar alıyoruz. Siz nerede olduklarını biliyor musunuz?” paylaşımını yapmıştı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.