Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk Hava Yolları’nda, Kartal İmam Hatip Lisesi kadrolaşması – THY Teknik A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne Kartal İmam Hatip Lisesi mezunu Mikail Akbulut atandı

Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Genel Müdür Ahmet Karaman‘ın yerine Mikail Akbulut atandı. Akbulut’un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın mezun olduğu Kartal İmam Hatip Lisesi’nden mezun olması THY’deki kadrolaşma iddialarını yeniden gündeme taşıdı. THY’de, Kartal İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan birçok yönetici çalışıyor.

Koronavirüse yakalanan ve hayatını kaybeden Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Karaman‘ın yerine Mikail Akbulut atandı. Akbulut, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden sınıf arkadaşı. Bu atama THY’deki kadrolaşmayı yeniden gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlığını yapmıştı

THY’deki, Kartal İmam Hatip Lisesi mezunu çalışan sayısının 80’e yakın olduğu iddia ediliyor. Bu kadrolaşma, Kartal İmam Hatip Lisesi mezunu İlker Aycı’nın 2015’te THY Yönetim Kurulu Başkanı olmasıyla hızlandı. Aycı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde danışmanlığını da yapmıştı.

1999’da Bilal Erdoğan ile aynı liseden mezun olan Arda Ermut da THY yönetim kurulu üyesi oldu. Yine aynı yıl Kartal İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan Abdülkerim Çay ve Ahmet Olmuştur, genel müdür yardımcılıklarına getirildi. Ebubekir Akgül ise İnsan Kaynakları Başkanı olarak atandı.

AKP Gençlik Kolları’ndan THY yöneticiliğine

Kartal İmam Hatip Lisesi’nden 1993 yılında mezun olan Ogün Şanlıer de THY’de yönetim kurulu üyeliği yapmıştı ancak geçen yıl istifa ederek görevini Melih Ecertaş’a bıraktı. Şanlıer’in yerine göreve getirilen Ecertaş da Kartal İmam Hatip Lisesi mezunu. Ecertaş aynı zamanda, 2012-2018 yılları arasında AKP Gençlik Kolları’nda görev yapmış ve Türkiye Gençlik Vakfı’nda (TÜGVA) çalışmış bir isim. 

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün ve THY Reklam Müdürü Rafet Fatih Özgür de Kartal İmam Hatip Lisesi mezunlarından. İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık, Yahya Üstün’ün 40 ayrı şirkette yönetim kurulu üyesi olduğunu, eniştesi Mehmet Zahid Uzunlar’ı da THY Opet Genel Müdür Yardımcısı yaptırdığını açıklamıştı.

Derleyen: Fırat Fıstık

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.