Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (66): Yaprak Delfin Turgan ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde öğrenciler ile yönetim arasında süren merdiven mücadelesi

Gökkuşağı Bülteni’nin bu haftaki konuğu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) yönetimin merdivenleri boyamaması için nöbet tutan Yaprak Delfin Turgan’dı. Turgan ile 21 Nisan’dan beri tuttukları merdiven nöbetini, merdivenlerin kendileri için neden önemli olduğunu, atanmış rektörlerin üniversitelerde yarattığı baskı ortamını konuştuk. 

Editör: Gamze Elvan 

Prodüktör: Özgün Özgül

Katkı sağlayan: İlayda Öykü Biberoğlu 

Reji: Elif Özge

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan rektör Melih Bulu’ya karşı protestolar devam ediyor. Üniversite bileşenleri, okulda yaşananları 40 madde halinde, “Boğaziçi Hasar Raporu” başlığıyla sosyal medyada duyurdu. LGBTİ+ öğrenci kulübünün kapatılması da hasar raporunda yer aldı. 

14 yaşındaki N., annesine, babasının kendisini iki yıldır istismar ettiğini anlattı. Anne Y.T., karakola şikayette bulundu. Gözaltına alınan T.K., aynı gece serbest bırakıldı. Anne Y.T. ile kızının yaşadıklarını konuştuk. Röportajın tamamı için tıklayınız

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.