Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Babası tarafından istismara uğradığını anlatan 14 yaşındaki çocuğun annesi Y.T.: “Şikayetçi olduğum gece serbest bırakıldı, devlet bizi koruyamıyor, güvenliğimiz için kendi çabamızla yer değiştiriyoruz”

14 yaşındaki kız çocuğu N., 13 Nisan’da annesine, babasının kendisini iki yıldır istismar ettiğini anlattı. Anne Y.T., karakola şikayette bulundu. Gözaltına alınan baba T.K., aynı gece serbest bırakıldı. Medyascope’a konuşan anne Y.T., kızının yaşadıklarını ve eskiden evli olduğu erkek T.K.’nin uzaklaştırma ve telefon tedbir kararlarını ihlal ettiğini anlattı. Anne Y.T., “Kızım istismarın ne zaman başladığını hatırlamıyor. Bir yıl boyunca dudaklarından öpülmüş ve baba ona ‘Babalar kızları böyle öper, kızları kimseye söylemez’ demiş” diye konuştu.

Üç çocuk annesi Y.T. (38), 18 yıl önce evlendiği erkekten 2020 Ekim ayında anlaşmalı olarak boşandı. Y.T., 15 yıl boyunca evliliklerinin sorunsuz, sevgi ve saygı çerçevesinde ilerlediğini ancak üç yıl önce T.K.’nin başka bir kadınla ilişkisi olduğunu öğrendiğini anlattı. Çocuklarının dağılmış bir ailede büyümesini istemediğini, bu nedenle T.K.’ye bir şans daha verdiğini söyleyen Y.T., evli olduğu erkeğin başka bir kadın ile olan ilişkisini kızı N.’nin (14) ortaya çıkardığını söyledi. Y.T., “Kızımın ev içindeki hal ve hareketleri çok değişmişti. Çok içine kapanık oldu, odasından hiç çıkmıyordu, hatta yatağından hiç çıkmıyordu” dedi. Bu süreçte kızı N.’nin babasından çok uzaklaştığını dile getiren Y.T., “Baba da bu süreçte kızından çok uzaklaştı. Geçmişte çok güzel bir baba-kız ilişkileri vardı. Her baba-kızın olması gerektiği kadar yakındılar” diye konuştu.

Aralarındaki mesafenin dikkatini çektiğini vurgulayan Y.T., “T.K.’nin beni aldattığını kızım ortaya çıkardı. Bu nedenle aradaki soğukluğu, zıtlaşmanın sebebi bu diye düşündüm. Fakat geriye dönüp baktığımda olay öyle değilmiş” dedi. 

Kızı N.’nin 13 Nisan’da kendisini aradığını söyleyen Y.T., olayı nasıl öğrendiğini şöyle anlattı: “Kızım bana, ‘Anne sana çok büyük bir şey söyleyeceğim ama söyleyemiyorum’ dedi ve ağlamaya başladı. Ona rahat olmasını, her şeyin bir çözümü olduğunu söyledim. Kızım, ‘Konu ben ve babamla ilgi’ dedi. Büyük bir şok yaşadım ve ‘Baban sana ne yapıyor, öpüyor mu seni?’ diye sordum. Kızım bana, ‘Babam beni soyunduruyor’ dedi.”

“Kızım, ‘Beni hastaneye götür, babamın yaptıkları ortaya çıksın’ dedi”

N.’nin yaşadığı istismarı dört ay kadar önce bir arkadaşına anlattığını dile getiren Y.T., “Kızımın arkadaşı, yaşadıklarını bana anlatması için onu teşvik etmiş. Kızıma anlattıklarının çok büyük şeyler olduğunu, testlerle her şeyin ortaya çıkacağını söyledim. ‘Bundan geri dönüş yok, karakola gideceğiz’ dedim. ‘Beş dakika anlattıklarını düşün’ dedim. Kızım bana, ‘Düşünmeme gerek yok, beni hemen hastaneye götür. Babamın yaptığı ortaya çıksın’ dedi. Hemen karakola gittik, babayı da gözaltına aldılar” diye ekledi.

“Devlet bizi koruyamıyor, kendi çabamızla yer değiştiriyoruz”

Ertesi gün kızının pedagog eşliğinde görüntülü ifadesinin aldığını belirten Y.T.’nin anlattıklarına göre, kızı ifade verirken baba T.K. serbest bırakılmıştı. Haberi duyunca avukatını arayan Y.T., “Avukatımız, verilen ifade göz önünde bulundurulduğunda babanın salınmaması gerektiğini söyledi” dedi.

T.K.’nin serbest kaldıktan sonra evlerine geldiğini dile getiren Y.T., “Kızımla karşılaşmalarına tabii ki izin vermedim. Biz çok tedirginiz. Anladım ki bu ülkede insanların tacizi örtbas etmesinin nedeni buymuş. Televizyonlarda izliyoruz, anne olayın üstünü kapatıyor. Ben şikayetçi oldum da ne oldu? O gece serbest bırakıldı. Koskoca devlet bizi koruyamıyor, biz kendi çabamızla yer değiştiriyoruz. Biz buna neden maruz kalalım ki?” diye konuştu.

“Kızım böyle şeylerin anlatılmayacağını düşünüyormuş”

Anne Y.T., “Kızım böyle şeylerin anlatılmayacağını düşünüyormuş. Kızımın arkadaşı, ona yaşadığı bir taciz olayını anlatınca ‘Böyle şeyler anlatılabiliyormuş, ben de arkadaşıma anlatabilirim’ diye düşünerek arkadaşına anlatmış” dedi ve şöyle devam etti:

“Kızım istismarın ne zaman başladığını hatırlamıyor. Bir yıl boyunca dudaklarından öpülmüş ve baba ona, ‘Babalar kızları böyle öper, kızları kimseye söylemez’ demiş. Baba, 18 yaşındaki oğlumu saçını kısa kestirdi diye kızarak evden göndermişti. 25 gündür oğlum o evde değildi. Kızım, ağabeyi evden gittikten sonra çok yalnız kaldıklarını ve bu olayın daha sık gerçekleştiğini, bunun akabinde de sinir krizleri geçirmeye başladığını ve artık dayanılmaz bir hal aldığını söyledi.” 

Yaşananların çok ağır olduğunu söyleyen Y.T., “Kızım, T.K.’nin üst kıyafetlerine dokunmadığını, sadece alt kıyafetlerini çıkardığını söylüyor. Kızım, hiç ‘Hayır’ demediğini de söyledi. Bazen midesi bulandığında babanın yanından kalkıyormuş, baba da arkasından, ‘Arkadaşlarınla gezemeyeceksin, dışarı çıkamayacaksın, telefonunu alacağım’ diye seslenip susuyormuş” dedi.

“Sonuna kadar savaşacağım”

Kızının, yaşadıklarına dair çok fazla detay anlattığını söyleyen Y.T., “Benim kanım donuyor. Baba serbest kalıp eve geldiğinde korkmadım. ‘Gelsin beni vursun’ dedim. Ben zaten ölmüşüm, çocuğum bana yaşadıklarını anlattığında ben öldüm. O yüzden hiçbir şey benim için önemli değil, sonuna kadar savaşacağım” diyerek adaletin yerini bulması için sonuna kadar gideceğini belirtti.

“Adaleti Twitter’da arıyoruz”

“Adaleti Twitter’da arıyoruz, sosyal medyadan sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” diyen anne Y.T., “Bu adam 13 Nisan’dan beri serbestti. ‘Ev hapsinde’ diyorlar ama evimize geliyor, telefon tedbir kararı var ama bizi sürekli arıyor. Daha yeni öğrendik, babaya üç gün önce elektronik kelepçe takmışlar” diye ekledi.

“Neden baba dışarıda, biz hapis hayatı yaşıyoruz?”

Çocuğunu dışarıya çıkaramadığını söyleyen Y.T., “Neden baba dışarıda, biz hapis hayatı yaşıyoruz? Bu dosyanın bir an önce hazırlanması gerekiyor. 14 yaşında bir kız çocuğunun hayatı mahvoldu. T.K.’nin babasıyla akrabayız, insanlar bana, ‘Neden karakola gittin, kendi aramızda halledebilirdik, olayı örtebilirdik, babayı bir yere yollayabilirdik’ diyor” sözleri ile çevresi tarafından gördüğü baskıyı anlattı.

“Devlete ve adli makamlara güvenmeliyim ama güvenemiyorum”

Anne Y.T., şöyle devam etti:

“Biz, babanın serbest bırakıldığını da babaya elektronik kelepçe takıldığını da başkalarından duyuyoruz. Biz bilgilendirilmeliydik. Ben devlete ve adli makamlara güvenmeliyim ama güvenemiyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’yla görüştüm, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) ve Kadın Meclisleri ile iletişim halindeyim, davanın takipçisi olacaklarını söylediler. Bu işin peşini adalet yerini bulana kadar bırakmayacağım.”

Kamera: Semanur Kızılarslan

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.