Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam kapanma uygulamasının biteceğini duyurdu – İTO Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip: “Kademeli açılmada önce okullar açılmalı, havalandırması uygun olmayan ortamların açılması doğru değil”

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, son 24 saatte 226 bin 452 kişiye test yapıldı ve 14 bin 497 kişiye koronavirüs tanısı konuldu. Koronavirüse yakalanan 278 kişi hayatını kaybetti. Yapılan aşı dozu sayısı 25 milyonu geçti. İki doz aşı olanların sayısı ise 11 milyona yaklaştı. Vaka ve aşılama sayısında son durum böyle iken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan “kademeli açılma” açıklaması geldi. Erdoğan, “Salgını kontrol altına almış olarak bayram sonrasında kontrollü bir şekilde normalleşme adımlarını atıyoruz. Salgın tehdidine karşı gereken her türlü yol ve yöntemi kullanacağız. Bunun zorlu ama arkası aydınlık bir imtihan olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz” dedi. İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, vaka ile aşı sayısındaki son durumu ve kademeli açılmanın nasıl uygulanması gerektiğini Medyascope‘ta anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.