Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Finlandiya Futbol Federasyonu, isteyen oyunculara ücretsiz başörtüsü dağıtacak

Finlandiya Futbol Federasyonu, başörtüsü takmak isteyen her oyuncuya ücretsiz başörtüsü dağıtacaklarını duyurdu. Federasyonun Kadın Futbolunu Geliştirme Başkanı Heidi Pihlaja, “Futbolu herkes için erişilebilir hale getirme taahhüdümüzü göstermek istiyoruz. Bizim için önemli olan, dini inançlar, ten rengi ve kimliği ne olursa olsun, herkesi eşit şekilde kabul etmektir dedi.

Finlandiya Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, sporda “tam eşitliğe” dikkati çekmek için böyle bir kampanya başlatıldığı kaydedildi. Federasyonun Kadın Futbolunu Geliştirme Başkanı Heidi Pihlaja, aldıkları karara ilişkin şöyle konuştu:

”Finlandiya eşit fırsatlara sahip bir ülke olarak biliniyor. Bununla birlikte, Finlandiya giderek daha çeşitli bir toplum haline geldikçe yapılacak çok şey olduğunun farkındayız. Ücretsiz başörtüsü kampanyasıyla, futbolu herkes için erişilebilir hale getirme taahhüdümüzü göstermek istiyoruz. Bizim için önemli olan, dini inançlar, ten rengi ve kimliği ne olursa olsun, herkesi eşit şekilde kabul etmektir. Diğer bütün ülke futbol federasyonlarının eşitliği sağlamak için bizi örnek almalarını istiyoruz.”

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.