Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Film Çıkışı (4) – Ercan Kesal ile söyleşi: “Nasipse Adayız filmi ile gerçekliği yeniden icat ettik”

Film Çıkışı’nın bu haftaki bölümünde Ercan Kesal, yönetmenliğini yaptığı ilk uzun metraj filmi Nasipse Adayız’ın hikayesini ve yapım sürecini anlattı.

Nasipse Adayız, Ercan Kesal’ın 2001 yılında Beyoğlu Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğu dönemden ilham alarak yazdığı, 2015 yılında yayınlanan roman. Kesal, romandan sonra filme uyarladığı bu hikayenin geçtiği mekanları filmde kullanarak, “gerçekliği nasıl yeniden icat ettiklerini” anlattı.

Filmin başrol oyunculuğunu da yapan Kesal, filmde hem yönetmen hem de başrol oyuncusu olmanın olumlu ve olumsuz yönlerinden bahsetti.

Nasipse Adayız, 30 Ekim 2020’de vizyona girmiş, salgın önlemleri kapsamında sinema salonlarının kapanmasıyla ancak 3 hafta salonlarda gösterilebilmişti. Yakın zamanda dijital platform Netflix’de gösterime giren “Nasipse Adayız”, ilerleyen zamanlarda farklı platformlar üzerinden seyirciyle buluşmaya devam edecek.

Ercan Kesal, filmin yapım sürecine dair belgeseli “Bir Zamanlar Adaydım”ın da yakında dijital platformlar üzerinden izlenebileceğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.