Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tam kapanma bitti, “kademeli normalleşme” başladı – Prof. Dr. Necmettin Ünal: “Bu süreçte keşke daha yoğun aşılama yapılsaydı, yine hızlı açılıyoruz gibi geliyor”

Türkiye’de koronavirüs salgınına karşı alınan 17 günlük tam kapanma önlemleri bugün (17 Mayıs) sona erdi. İçişleri Bakanlığı, 16 Mayıs Pazar günü 81 ilin valiliklerine “Kademeli Normalleşme Tedbirleri” başlıklı bir genelge gönderdi. Genelgeye göre, 17 Mayıs Pazartesi saat 05:00’ten 1 Haziran Salı 05:00’e kadar kademeli normalleşme tedbirleri uygulanacak. Tam kapanma süresince alınan önlemler ve kademeli normalleşme önlemleri Türkiye’yi salgında nasıl bir noktaya getirecek? Aşılama hızı ne ifade ediyor? Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus’un “Salgının ikinci yılının ilkinden çok daha ölümcül olacağına inanıyoruz” açıklaması ne anlama geliyor? Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Yoğun Bakım Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal, tüm bu soruları Medyascope canlı yayınında yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.