Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barış Akademisyenleri Özgür Müftüoğlu ve Emre Tansu Keten ile söyleşi: “Bir mafya liderinin bütün gündemi işgal etmesi utanç verici, herkesin mafya dizisi gibi izlediği bütün hukuksuzluklar aslında bizim hayatımız”

Gülçin Karabağ, konukları Marmara Üniversitesi iletişim Fakültesi’nden ihraç edilen akademisyen Emre Tansu Keten ve Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden ihraç edilen akademisyen Özgür Müftüoğlu ile Sedat Peker’in açıklamalarının siyaseten anlamı üzerine konuştu.

Ne olmuştu?

Barış İçin Akademisyenler’in 11 Ocak 2016’da kamuoyuyla paylaştığı “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisinin ardından kendisine ait internet sitesinde 13 Ocak 2016’da imzacı akademisyenleri tehdit eden Sedat Peker, “Sözde Aydınlar Çanlar İlk Önce Sizin İçin Çalacak” başlıklı bir yazı yayımladı. Peker yazıda, “Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız” dedi. .

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası, Özgürlükçü Hukukçular Derneği Ankara Şubesi ve akademisyenlerin ihbar ve şikayetleri üzerine Peker hakkında “tehdit” ve “suç işlemeye tahrik” suçlarından toplam bir yıl dört buçuk aydan 11 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Sedat Peker bu davadan beraat etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.