Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Davutoğlu, TBMM bahçesinde açıklamada bulundu: “Sayın Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı’nın suçsuz olduğuna inanıyorsa bunu ilk gün ifade etmeliydi”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, hem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun katıldığı bir televizyon programında kendisi hakkında ortaya attığı iddialara cevap vermek hem de organize suç örgütü lideri Sedat Peker‘in son haftalardaki konuşmalarını değerlendirmek için bugün (26 Mayıs) Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) bahçesinde açıklama yaptı. Peker’in ortaya attığı iddiaların gerçekliğinin soruşturulması gerektiğini ve bu soruşturmanın selameti açısından da Soylu’nun istifa etmesi gerektiğini söyleyen Davutoğlu, yirmi beş gün boyunca iddialara sessiz kalınmasının şaibeleri artırdığını belirtti.  

“Hiçbir legal ve illegal yapı kendilerini devletin yerine koyarak hüküm veremez”

Milletin iradesinin temsil yeri olduğu için, bu açıklamaları TBMM’de yapmak istediğini belirten Ahmet Davutoğlu sözlerine “Türkiye Cumhuriyeti hiçbir şahsın ya da siyasi grubun tekelinde değildir, hiçbir legal ve illegal yapı kendilerini devletin yerine koyarak hüküm veremez, yorum yapamaz” diyerek başladı.

Ahmet Davutoğlu ve beraberindekiler basın açıklamasına beyaz gömlek giyerek katıldı.

“Sayın Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı’nın suçsuz olduğuna inanıyorsa bunu ilk günde ifade etmeliydi”

Sedat Peker tarafından ortaya atılan suçlamaların oldukça ciddi ve ağır olduğunu belirten Davutoğlu, “Bir organize suç örgütü lideri, yurtdışında yaptığı açıklamalarla ve ağır ithamlarla bazı devlet yetkililerini suçluyor. Cumhurbaşkanı ya da bir başkası şu ana kadar kamuoyuna çıkıp açık ve net ifadelerle herhangi bir savunmada bulunmadı. Sayın Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı’nın suçsuz olduğuna inanıyorsa bunu ilk günde ifade etmeliydi. 25 gün sükut ettikten sonra bugün bu şekilde bir sahiplenme devlet düzeninde oluşmuş şaibeyi gidermek yerine artırmıştır” diye konuştu.

“Bu iddialar soruşturulmalı ve soruşturmanın selameti için başta İçişleri Bakanı olmak üzere iddialara muhatap olan bütün yetkililer istifa etmeli”

Davutoğlu sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu iddialar soruşturulmalı ve soruşturmanın selameti için başta İçişleri Bakanı olmak üzere iddialara muhatap olan bütün yetkililer istifa etmeli, aksi takdirde Cumhurbaşkanı tarafından görevden azledilmelidirler. Ayrıca mafya ve illegal yapı örgütlerinin bağlantılarının yok edilmesi için temiz eller operasyonu başlatılmalıdır.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.