Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Davutoğlu’ndan Bakan Soylu’ya yanıt: “Binali Yıldırım, Berat Albayrak ve Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı koordinasyonunda bana kumpas kurdu, üçü birbirini yemeye girişti, meydan mafyaya kaldı”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Sedat Peker’in iddialarına yanıt vermek üzere TRT’nin ardından Habertürk’te de canlı yayında açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisi hakkında söylediklerine cevap verdi. FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Davutoğlu, başbakanlıktan istifasına ilişkin, Bakan Soylu’nun o dönemde kendisinin görevden alınması için kumpas kurduğunu itiraf ettiğini belirtti. Küçükkaya’nın “Belki Cumhurbaşkanının haberi yoktu?” sorusu üzerine de Davutoğlu, “Binali Yıldırım, Berat Albayrak ve Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanının koordinasyonuyla bana kumpas kurdular. Üçü birbirini yemeye girişti, meydan mafyaya kaldı” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT’nin ardından 24 Mayıs Pazartesi günü Habertürk’te Sedat Peker’in iddialarına yanıt vermek üzere canlı yayında açıklamalar yapmıştı. Bakan Soylu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun başbakan, Efkan Ala’nın da içişleri bakanı olduğu dönemde yaşanan gelişmelere ilişkin iddialarda bulunmuştu. Davutoğlu’nun 7 Haziran 2015’teki seçimin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile koalisyon kurmak istediğini söyleyen Soylu, Davutoğlu’nun o dönem Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile de anayasa çalışması yaptığını öne sürmüştü. Soylu ayrıca, Davutoğlu’nun bakanlara, “Hepinizin odalarınızda neler konuştuğunu dinletiyorum ve biliyorum” diyerek kendilerini dinlettiğini iddia etmişti.

“Bana Cumhurbaşkanı koordinasyonuyla kumpas kurdular”

Bakan Süleyman Soylu’nun açıklamalarının ardından cevap vermek üzere FOX TV’ye çıkan Ahmet Davutoğlu, Soylu’nun o dönemde kendisinin görevden alınması için kumpas kurduğunu itiraf ettiğini söyledi. Küçükkaya’nın araya girerek, “Belki Cumhurbaşkanının haberi yoktu?” diye sorması üzerine “Cumhurbaşkanının bilgisi dışında olamaz” cevabını veren Davutoğlu şöyle devam etti: “Binali Yıldırım, Berat Albayrak ve Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı’nın koordinasyonuyla bana kumpas kurdular. Üçü birbirini yemeye girişti, meydan mafyaya kaldı. Mustafa Şentop bana gelip, Soylu’nun partinin kimyasını bozmaya çalıştığını söyledi.”

Soylu’nun Habertürk’teki yayında kendi genel başkanını görevden almak için bir kumpasın içinde olduğunu itiraf ettiğini söyleyen Davutoğlu, “Buradaki mesaj Adalet ve Kalkınma Partisi’ne, Erdoğan’a. O mücadelede çetin bir şeye kalkıştım. İmar rantlarına, faiz rantlarına neşter atacaktım. Siyaset ile mafya arasındaki bağları koparmak için yasa getirecektim. Tüm bu adımlara karşı karşımda bir çete örgütlendi parti içinde. Artık itiraf ediyorum, Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak, o dönem Cumhurbaşkanı’nın koordinasyonuyla bana kumpas kurdular. O kumpasın hesabını verecekler. Ve ben yalnız bırakıldım.”

Meydanın mafyaya kaldığını söyleyen Davutoğlu “Şimdi üçü birbirini yemeye girişti, meydan mafyaya kaldı. Bu son saldırı, kurtlar sofrasında birbirini yemekte olan kurtların ‘Buraya birini daha çekelim de onu da yiyelim’ deme çabasıdır. Ben o sofraya gelmem Sayın Soylu ama sen o kumpasın hesabını Allah indinde de kullar indinde de vereceksin” dedi.

“Soylu alçakça iftira atıyor”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisinin bakanları dinlettiği iddiasına da yanıt veren Davutoğlu şunları söyledi: “Sedat Peker’in Süleyman Soylu’ya yönelik iddialarına cevap beklerken Soylu bir anda konuyu bana getirdi. Söylediği her şey külliyen yalandır. Bir tane doğrusu yok. Ben arkadaşlarımı dinletmek gibi bir alçaklık yapmadım ama Soylu alçakça iftira atıyor. Elinde polis, istihbarat var, gerekirse Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) başvursun, araştırılsın. Kendinden önceki İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iftira atıyor aynı zamanda. Ben dinleteceğim, Erdoğan’ın haberi olmayacak öyle mi? Soylu bakın nasıl bir mesaj gönderiyor AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı’a. Para sayma makinesinden bahsetti. Efkan Ala’ya suç isnadında bulunuyor, Muammer Güler’in para sayma makinesini gündeme getiriyor. Bunun üzerinden de Erdoğan’a mesaj veriyor.”

“Soylu, Bahçeli ve Perinçek’in baskısıyla makamında kalırsa bundan sonra kimse Cumhurbaşkanına itaat ve hizmet etmez”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihi bir yol ayrımında olduğuna dikkat çeken Ahmet Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Erdoğan alttan alta kaynayan bir yanardağın üstünü kapatmaya çalışırsa hayatının hatasını yapacak. Türkiye’yi kendisinin değil Bahçeli’nin yönettiğini, rotayı da Perinçek’in belirlediğini ortaya koymuş olacak. Bahçeli ve Perinçek’in baskısıyla Süleyman Soylu makamında kalırsa bundan sonra kimse Cumhurbaşkanına itaat ve hizmet etmek düşüncesinde kalmaz, gider Bahçeli’ye, Perinçek’e yaranmaya çalışır. Sedat Peker nasıl ‘Ben dünyayı yakarım’ diyorsa, Süleyman Soylu da ‘Bana sahip çıkmazsanız ben AKP’yi yakarım’ diyor.”

“Yıldırım, Soylu ve Albayrak iktidar mücadelesine girdi”

Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak’ın bir iktidar mücadelesine girdiğini, açıklamalardan anlaşıldığına göre Soylu’nun Albayrak’a karşı mücadelesinde bir dönem Sedat Peker’i kullandığını ve Peker’in de kendisine meydan okuduğunu belirten Davutoğlu, “Bu ilişkiler öyle bir şeydir ki parmağınızı verirsiniz eliniz gider, elinizi verirsiniz kolunuz gider, kolunuzu verirsiniz yüreğiniz gider. Bunların yüreği kalmadı” dedi.

“Efkan Ala ve Hulusi Akar konuşmalı”

Başbakanlığı döneminde terörle mücadele ettiğini belirten Davutoğlu, Hulusi Akar ve Efkan Ala’nın konuşma vaktinin geldiğini söyledi ve ekledi: “’Hiçbir zaman HDP ile anayasa tartışması olmadığı gibi Kuzey Suriye’de devlet kurulmasını engellemek için mücadele verdik ve başbakanımız Davutoğlu’ydu’ demeliler. Bu onların bana borcudur. Ben terörle mücadele için Mehmetçik ile birlikte Silopi’de iken, Sur’da iken, Van’da iken, Ceylanpınar’da iken, Süleyman Soylu benim arkamdan üç-beş kişiyle kumpas kuruyordu.”

“Van’da helikopterden köylü atıldı”

Süleyman Soylu’nun terörle mücadeleyi kendisinin bıraktığı yerden devam ettirdiğini ancak bunu “demokratik hukuk devletine aykırı” bir şekilde yürüttüğünü söyleyen Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, “’Faili meçhul yok’ diyor, Van’da helikopterden köylü atıldı ya, terörle böyle mi mücadele edilir? Soylu’nun yaptığı gibi Kürt vatandaşlarımızın kalbini kırarak terörle mücadele edilmez” diye konuştu.

Davutoğlu, Soylu’nun SETA’ya (Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı) yönelik suçlamalarına ise şöyle yanıt verdi: “SETA meselesi doğru. Biz onu bir düşünce kuruluşu olarak kurduk ama sonra siyasete angaje oldu ve bütün itibarını kaybetti. Soylu SETA’yı suçluyor, 2015’te SETA’nın başında kimler vardı? Beştepe’de olan Fahrettin Altun vardı. Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Albayrak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.