Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elçin Poyrazlar ile Avrupa Aktüel (9): Belarus’ta hava korsanlığı ve Avrupa’nın son diktatörü

Belarus’un hava sahasına giren bir yolcu uçağını askeri jetlerle inişe zorlayarak uçaktaki muhalif gazeteciyi tutuklaması bu hafta Avrupa’nın en önemli siyasi ve diplomatik gündemi oldu. 

Gazeteci Roman Protaseviç, hükümet karşıtı gösterileri organize ettiği gerekçesiyle geçen yıl Belarus’un terörizm listesine alınmıştı. ABD olayı kınarken ve Avrupa Birliği, Belarus’a ekonomik yaptırımlara hazırlanırken Rusya, eski müttefiki Belarus’un arkasında olacağı sinyalini veriyor. 

“Avrupa’nın son diktatörü” olarak bilinen Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko, Batı ile Rusya arasındaki çekişmenin yeni cephesinin baş kahramanı olabilir. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.