Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Memleket Partisi Genel Başkanvekili Prof. Dr. Gaye Usluer: “Muhalefet partilerinin ortak aday çıkarması fikrine katılmıyoruz, her parti ilk turda kendi adayını çıkarmalı ve ikinci turda güçlü adayı desteklemeli”

Memleket Partisi Genel Başkanvekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) ayrılma süreci, erken seçim tartışmaları ve muhalefetin durumu hakkında Medyascope‘a açıklamalarda bulundu. 

CHP’den ayrılma kararının kendisi açısından zor olduğunu söyleyen Usluer, “Doğru olan mücadeleyi parti içinde sürdürmekti ama mücadele edebileceğimiz kanalların yani demokratik ortamın olması gerekiyordu. Eğer bu kanallar tıkanmışsa içeride kalıp mücadele etmenin de bir anlamı kalmıyor” dedi.

“Muhalefet partilerinin kendi kimliklerini unutarak davranmalarını doğru bulmuyoruz”

Muhalefetin mevcut durumunu da değerlendiren Usluer, seçim ortamında değilken bile muhalefet partilerinin tek bir ittifak partisi varmış gibi davrandıklarını ve bunu doğru bulmadıklarını dile getirdi: “Biz mevcut iktidara karşıyız ve değiştirmek istiyoruz ancak muhalefet partilerinin kendi kimliklerini unutarak davranmalarını doğru bulmuyoruz. Muhalefet partilerinin çoğu birlikte olarak kazanma telaşına öyle düştüler ki birçoğu kendi ideolojilerinden vazgeçmiş durumdalar. Bunu da doğru bulmuyoruz.”

“Parti kapatma çözüm değildir”

Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) açılan kapatma davasına ilişkin görüşlerini de paylaşan Usluer, “HDP ve Kürt siyasetini temsil eden birçok siyasi parti için daha önce de kapatma davaları açıldı. Bunların yerine yeni partiler kuruldu. Kapatma çözüm değildir. Bu doğru bir yol değildir. HDP’yi kapattığınızda Kürt siyasi hareketini ya da şiddeti ve terörü bitirmiş olacak mısınız?” diye konuştu.

Memleket Partisi Birinci Olağan Kurultayı’nı 18 Eylül 2021 tarihinde yapmayı hedefliyor. Kurultayın bu tarihte yapılması durumunda ise 18 Mart 2022 tarihinden önce seçime gidilir ise Memleket Partisi seçimlere katılamayacak. Bu ihtimale ilişkin de konuşan Usluer, “Daha önce İYİ Parti’nin seçime katılması için milletvekili transferi yapılmıştı. Bir erken seçim durumunda, başta CHP olmak üzere muhalefetteki milletvekilleri de Memleket Partisi’ni destekleyerek seçime girmeyi kolaylaştırıcı formülü el ele çözmeliler” dedi.

“Muhalefet partilerinin ortak aday çıkarma fikrine katılmıyoruz”

Muhalefet tarafından ortak bir cumhurbaşkanı adayı çıkarma stratejisinin yanlış olduğunu belirten Gaye Usluer, görünen adaylarının ise partinin genel başkanı Muharrem İnce olduğunu söyledi: “Biz muhalefet partilerinin ortak aday çıkarma fikrine katılmıyoruz, bütün anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranının yüzde 40’ların altında olduğuna bakacak olursak muhalefet partilerinin ilk turda ortak aday çıkarmasının hiçbir anlamı yok. Birinci turda her siyasi parti kendi adayını çıkarmalı ve ikinci turda güçlü adayda birleşilmesi doğru olandır. Sayın Muharrem İnce adaylığını açıklamıştır, şu anda görülen adayımız kendisidir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.