Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sedat Peker’in videolarındaki iddialar ile ilgili ne düşündüklerini Ankara’daki vatandaşlara sorduk: “Videoları izlerken kanım dondu, kendime ‘Ben nerede yaşıyorum?’ diye sordum”

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in paylaştığı videolarda ortaya attığı iddialar gündemde yer bulmaya devam ediyor. Medyascope olarak başkent Ankara’da yaşayan vatandaşlara bu videoları, iddialara karşı görüşlerini ve hükümet yetkililerinin tepkilerini nasıl bulduklarını sorduk. 

Haber: Okan Yücel

Kamera – Kurgu: Deniz Eker

Ankara’da yaşayan vatandaşların bir kısmı Sedat Peker’in iddialarının çoğunlukla doğru olduğunu ve muhakkak soruşturma açılması gerektiğini dile getirdi. Bazı vatandaşlar ise Sedat Peker’in hükümet ile yolunu ayırdıktan sonra kendi çıkarlarını korumak için devlete iftira attığını savundu.

Medyascope’a konuşan 23 yaşındaki bir genç, videoları izlerken dehşet içinde kaldığını belirterek, “Bir iddianame hazırlanıp bu suçlamalar araştırılmalı. Gençler olarak YouTube’dan videoları izliyoruz ve sadece beklemekle yetiniyoruz. Videoları izlerken kanım dondu, kendime, ‘Ben nerede yaşıyorum’ diye sordum. Benim takip etmem gereken şeyler, eğitim ve teknoloji olmalı” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.