Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Başka bir dünya mümkün mü?” – İKSV, 49. İstanbul Müzik Festivali programını açıkladı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği İstanbul Müzik Festivali bu yıl 49’uncu kez müzikseverler ile buluşacak. Festival, 18 Ağustos – 16 Eylül günleri arasında “Başka bir dünya mümkün mü?” temasıyla açık havada yapılacak.

49. İstanbul Müzik Festivali’nin programı bugünkü (15 Haziran) çevrimiçi toplantıda açıklandı. Daha önce 3 – 21 Haziran günleri arasında yapılacağı duyurulan festival, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmişti. 18 Ağustos – 16 Eylül günleri arasındaki festivalin tarihinde ilk kez, programda yer alan konserlerin tamamı açık havada yapılacak. Festival, bir ay boyunca 14 farklı açık hava mekânında Türkiye ve yurtdışından 30’un üzerinde solist, topluluk ve orkestrayı ağırlayacak.

Çevrimiçi toplantıya, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner ve İstanbul Müzik Festivali Direktörü Efruz Çakırkaya katıldı. Toplantının açılışında konuşan Görgün Taner, “Salgının etkisi altında geçen son bir buçuk senede sanatın, sanatçının hayatımızdaki önemini hepimiz bir kez daha anladık. Bu dönemde, gelir kaynaklarını yitiren birçok sanatçı, topluluk ve sanat kurumu büyük zorluklar yaşadı. Artık salgının sanat dünyasındaki olumsuz etkilerini hep birlikte iyileştireceğimiz, yaşamı kültür ve sanatla yeniden yeşerteceğimiz bir döneme giriyoruz” dedi. 

İnsanların sanatla buluşmak, konserlerde, tiyatro oyunlarında, sergilerde bir araya gelebilmek için sabırsızlandığını söyleyen Taner, “Konser salonları, kültür merkezleri, kültür-sanat etkinlikleri ve festivaller hakkında da en kısa zamanda olumlu açıklamalar yapılacağını ümit ediyor ve seyircilerimizle açık alanlardaki konserlerimizde buluşmayı heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.  

Toplantıda festivalin programını açıklayan İstanbul Müzik Festivali Direktörü Efruz Çakırkaya, “49’uncu yılında İstanbul Müzik Festivali, birlik ve dayanışma ile kurulacak yeni bir gelecek için umut içeren bir çağrıda bulunarak ‘Başka bir dünya mümkün’ diyor. Tamamen açık havada, doğada olacağımız festivalde temamızla, seslendirilecek eserlerle ve yan etkinliklerimizle, ‘Müzik ve sanatla birbirimize, gelecek nesillere, doğaya ve tüm evrene saygı duymanın gerekliliğini nasıl ifade ederiz? Küresel salgınla değişen hayatlarımızı kültür ve sanat ile nasıl güçlendiririz? Bunca zarar verdiğimiz dünyayı, doğayı iyileştirebilmek için müzikten nasıl faydalanırız?’ gibi bazı temel sorular üzerine düşünmeyi ve düşündürmeyi hedefliyoruz” dedi.

49. İstanbul Müzik Festivali kapsamında düzenlenecek 21 konserde Tekfen Filarmoni Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Accademia Bizantina, Festival Orkestrası, Modigliani ve casalQuartet topluluklarının yanı sıra Fazıl Say, İdil Biret, Khatia Buniatishvili, Anna Vinnitskaya, Alexander Rudin, Hande Küden, Paul Meyer, Simon Ghraichy, Martynas Levickis ve Ufuk-Bahar Dördüncü‘nün de aralarında olduğu birçok isim dinlenebilecek.

Festival konserleri bu yıl Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu, Sakıp Sabancı Müzesi, Fıstıklı Teras, UNIQ İstanbul Açık Hava Sahnesi, Fransız Sarayı, Venedik Sarayı, ARTER Arka Bahçe, Rahmi M. Koç Müzesi, Four Seasons Hotel İstanbul at the Bosphorus ve Saint Benoît Fransız Lisesi Avlusu’nda koronavirüs önlemleri kapsamında düzenlenecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.