Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aşılamada günlük 1 milyon doz hedefi aşıldı – Prof. Dr. Kayıhan Pala: “Geride bıraktığımız 150 günde yeterli aşıyı sağlayabilseydik, 60 milyon kişiyi de kolaylıkla iki doz aşılayabilirdik”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam (15 Haziran) Türkiye’de koronavirüs aşısı olanların verilerine ilişkin son durumu açıkladı. Bakan Koca Twitter hesabından yaptığı paylaşımda,“1 milyon doz aşı hedefine az önce ulaştık. Bir milyonuncu aşının yeri Ankara, aşı olan arkadaşımız 48 yaşında. Hatice kardeşim, günün kahramanı olduğunun farkında mısın?” diye yazdı.

Koca, bu paylaşımının ardından bir tweet daha paylaştı ve “1 MİLYON 240 BİN 311. SİZCE NEDİR? 24 saat içinde bu kadar doz aşı, randevu alıp aşı olan bu kadar insan. Önümüzdeki günler için güven. Sağlık çalışanlarımız için tatlı bir yorgunluk” diyerek, son 24 saatte yapılan aşı doz sayısının 1 milyon 240 bini aştığını açıkladı. Öte yandan, ülke genelinde her iki doz aşısını da olanların sayısı 14 milyona yaklaştı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala aşılamada gelinen son durumu Medyascope yayınında yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.