Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’de aşılama hızlandı: “Olması gereken kadar hızlı ve yoğun, herkes iyi olana kadar hiç kimse iyi olmayacak”

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) kayıtlı tüm çalışanların 15 Haziran’dan itibaren koronavirüs aşı randevusu alabileceğini duyurdu. Türkiye’de aşılamanın hızlanmasının ve SGK’lı tüm çalışanların aşılanma hakkına kavuşmasının ardından hastanelerde yoğunluk yaşandı. Medyascope olarak, İstanbul’da bulunan Beşiktaş Sait Çiftçi Devlet Hastanesi ve Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittik.

“Olması gereken kadar yoğun”

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’deki bir vatandaş, kamu görevlisi olduğundan aşı hakkının çıktığını belirtirken, aşılamadaki yoğunluk ve vatandaşların ilgisi hakkında, “Olması gereken kadar yoğun” dedi. 

“Ölmek istiyorsanız, aşınızı olmayın”

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aşı saatini bekleyen bir vatandaş ise yoğunluğun gayet normal olduğunu söylerken, aşı karşıtlarına “Ölmek istiyorsanız, aşınızı olmayın” diye seslendi. 

Beşiktaş Sait Çiftçi Devlet Hastanesi’nde aşı olan için bir vatandaş, yarım saat bekledikten aşısını olduğunu söyledi. Vatandaş, “Yoğunluk bayağı fazla, randevu saatinde geldim ama yine sıra bekledim, insanlar aşı olmaktan korkmuyor” diye konuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.