Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koşarak dünya turu atan Marie Leautey, turun Avrupa kıtası etabını İstanbul’da Fransız Sarayı’nda sonlandırdı

Koşarak dünya turu atan maraton koşucusu Marie Leautey “Lootie”, turun Avrupa kıtası etabını İstanbul’daki Fransız Sarayı’nda sonlandırdı. Fransız Sarayı’na saat 14.00’te varan Lootie’yi Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Spor İstanbul gönüllüleri karşıladı.

https://youtu.be/tVCs21y36NE

Kısa bir molanın ardından gazetecilere konuşan Lootie, “Yolda hep tek başıma olduğum için bu kadar sıcak ve samimi bir karşılama beni çok mutlu etti. Avrupa kıtasındaki çeşitlilik ve zenginliği görmek harikaydı. Atlantik Okyanusu’ndan başlayıp en doğu noktasına kadar geldim. Türkiye, diğer ülkelere göre ciddi bir kontrast” dedi.

2019 yılının Aralık ayında Portekiz’in tarihi kalesi Cabo da Raco‘dan yola çıkan Lootie, İstanbul’daki Fransız Sarayı’na varana kadar 15 bin 500 kilometre koştu. 43 yaşındak maratoncu, dünya turunun devamında Kuzey Amerika, Okyanusya ve Güney Amerika kıtalarında koşacak.

Lootie, Birleşmiş Milletler’in (BM) kadın hakları ve cinsiyet eşitliği inisiyatifi Women for Women için koşuyor. Singapur’da finans direktörü olarak çalışan Lootie, İngiliz Rosie Swale Pope’un ardından bu başarıyı elde eden ikinci kadın olacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.