Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aşılamada son durum – Prof. Dr. Mustafa Cankurtaran: “Sonbaharda Delta varyantı zirvesini yaşamamak için mutlaka sağlıkçılar ve 65 yaş üzerine BioNTech ile üçüncü doz aşı yapılmalı”

Güncel Sağlık Bakanlığı verilerine göre son 24 saatte 5 bin 703 kişiye koronavirüs teşhisi konuldu, 59 kişi bu hastalık sebebiyle yaşamını yitirdi. Öte yandan aşılamada yeni bir seviyeye geçildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 24 Haziran’da yaptığı Twitter paylaşımı ile aşı randevularındaki yaş sınırının 18’e düştüğünü duyurdu. Bugün (25 Haziran) saat 15:00 itibarıyla ülke genelinde uygulanan aşı doz sayısı 46 milyonu aştı. Birinci doz aşı olanların sayısı yaklaşık 31 milyon iken her iki dozu da olanların sayısı yaklaşık 15 milyon. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Cankurtaran, aşılamada gelinen son durumu değerlendirdi ve aşılar ile ilgili merak edilenleri anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.