Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (73) – Berrin Sönmez: “6284 sayılı kanun, kadınlar ve LGBTİ+’lar için asla bir güvence değil”

Gökkuşağı Bülteni’nin bu haftaki konuğu Medyascope yorumcusu ve Gazete Duvar yazarı Berrin Sönmez’di. Berrin Sönmez’le Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını konuştuk.

Onur Haftası Komitesi’nin çağrısıyla geçen çarşamba günü (23 Haziran) İstanbul – Adalar’da yapılması planlanan Onur Haftası Pikniği yasaklandı. Piknik daha sonra Şişli’deki Maçka Demokrasi Parkı’na alınırken parkın girişi polis tarafından kapatıldı. Pikniğe müdahale eden polis, bir kişiyi gözaltına aldı.

Geçen hafta cumartesi günü (19 Hazirn) kadınlar ve LGBTİ+’lar, İstanbul-Maltepe’de Büyük Kadın Mitingi’ni düzenlemişti. Mitinge katılan bir trans kadına polis, arama noktasında “Erkek arama noktası yan tarafta” dedi. Polisin transfobik yaklaşımını gazeteci Zeynep Kuray görüntüledi.

Editör: Gamze Elvan 

Prodüktör: Özgün Özgül

Katkı sağlayan: İlayda Öykü Biberoğlu 

Reji: Şemsi Can Albayrak, Özge Elvan

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.