Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TTB’den Delta varyantı uyarısı – Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı: “Salgın bitmiş gibi davranıyoruz ama salgın devam ediyor”

İçişleri Bakanlığı 1 Temmuz’da başlayacak kademeli normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin genelgeyi yayımladı. Buna göre Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal ve Sri Lanka’dan Türkiye’ye gelen kişiler ile son 14 günde bu ülkelerde bulunduğu anlaşılan kişilere yönelik zorunlu karantina uygulamasına son verilecek. Bu kapsamdaki kişilerin ülkeye girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu ibrazı yeterli görülecek. Seyahate bağlı olarak Delta varyantının yayılması tehlikesine karşı uyarılarda bulunan Türk Tabipleri Birliği (TTB), varyantın Hindistan başta olmak üzere İngiltere, İsrail, Rusya, Polonya, Avustralya gibi ülkelerde artarak devam ettiğini açıklamıştı. TTB, İngiltere’de vakaların yüzde 98,5’inin, Moskova’da ise yüzde 90’nının Delta varyantı olduğunu belirtmişti. TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, yeni tedbirler ile birlikte Delta varyantının hangi riskleri doğurabileceğini ve alınması gereken önlemleri Medyascope‘ta anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.