Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık çalışanları ve 50 yaş üzerine üçüncü doz aşı randevuları açıldı – Doç. Dr. Süda Tekin: “mRNA aşılarının koruma ve taşıyıcılığı azaltma olasılığı yüksek, üçüncü doz tercihinin mRNA aşıları olması önemli”

Sağlık Bakanlığı’nın güncel verilerine göre bugüne kadar yapılan aşı doz sayısı 50 milyonu aştı. Yaklaşık 35 milyon kişi tek doz aşı olurken 15 milyonu aşkın kişiye iki doz aşı yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanları ve 50 yaş üzeri kişilere üçüncü doz aşı yapılması için randevuların bugünden (1 Temmuz) itibaren açıldığını duyurdu. Diğer mutant virüslere nazaran çok daha tehlikeli ve ölümcül olan Delta varyantının hızla yayıldığı son günlerde üçüncü doz aşı, salgının seyrini nasıl etkileyecek? Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Süda Tekin, Medyascope yayınında anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.