Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu, “İstanbul Yenileniyor” projesini duyurdu: “Kentsel dönüşümde İstanbullular ile çok hızlı yol alacağız”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün (5 Temmuz) saat 11.00’de Haliç Kongre Merkezi’nde belediye iştiraklerinin yöneticileri ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve diğer siyasi partilerin üst düzey temsilcileri ile buluşarak, “İstanbul Yenileniyor” projesini tanıttı. Risk altındaki konutların yerine sağlam yapılar inşa edilmesini hedefleyen proje kapsamında riskli konutlarda yaşayanlar “istanbulyenileniyor.com” adresi üzerinden konutlarının yenilenmesini talep edebilecek.

“İstanbul Yenileniyor” platformunun tanıtıldığı toplantıda İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KİPTAŞ) Genel Müdürü Ali Kurt ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuştu. Kurt, “22 yıldır yapılan çalışmalara rağmen, İstanbul’da 300 bin yapının yenilenmesi gerekiyor. Bu platform sayesinde kimsenin bir tanıdık sahibi olması gerekmeyecek, kriterle uyan ve evinin yenilenmesini isteyen herkes başvuru yapabilecek” dedi.

İmamoğlu da daha önce önerdiği “kapsayıcı, herkesi temsil eden bir deprem kurulu” oluşturulması düşüncesini tekrar dile getirdi. İstanbul merkezli çalışacak kurulun siyasetten uzak bir şekilde, deprem tehdidiyle ilgili kararlar alması gerektiğini belirten İmamoğlu, “Deprem, ilçelerin, belediyelerin hatta bakanlığın altından kalkabileceği bir iş değil, beraber hareket etmemiz lazım” diye konuştu.

İstanbul Yenileniyor platformu, acilen yenilenmesi gerektiği saptanan 300 bin konut için bugün saat 13.00’te kullanıma açıldı. İlk etapta, özel mülkiyette yer alan, üzerinde birden fazla yapı olan ve üzerindeki yapılar 1999 öncesinde yapılmış olan parseller değerlendirmeye alınacak. İnternet sitesi üzerinden yapılan başvurular kabul edildiği takdirde başvuru sahiplerine bir teklif gönderilecek. Parselde yaşayan kişilerin üçte ikisinin onayıyla yapım ihalesi süreci başlayacak.

İmamoğlu, yeni yapıların inşası konusunda müteahhitlerin paydaş olarak kabul edildiklerini ve gerekli kriterleri karşıladıkları takdirde yapıların dönüştürülmesinde kendilerine projeler verileceğini açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.