Sağlık Bakanlığı günlük açıkladığı tabloyu yeniledi, yeni tabloda toplam ölüm sayısı yer almıyor – Prof. Dr. Bülent Ertuğrul: “Türkiye salgında şeffaflık konusunda sınıfta kaldı”

Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı güncel verilere göre son 24 saatte 4 bin 418 kişiye koronavirüs teşhisi konuldu, 50 kişi bu hastalık sebebiyle yaşamını yitirdi. Aşılama süreci ise devam ediyor. Bakanlık verilerine göre toplam yapılan aşı doz sayısı 53 milyonu aştı, 36 milyondan fazla kişi tek doz aşı olurken iki doz aşı olan kişilerin sayısı yaklaşık 16 milyon. Öte yandan Sağlık Bakanlığı günlük koronavirüs tablosunu dün yeni biçimiyle yayımladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Artık vaka sayılarını ve aşı programının seyrini yeni bir ekrandan izleyeceğiz. Daha önce paylaştığımız tüm detayları ise haftalık raporlar halinde yayımlamaya devam edeceğiz. İller aşı olmada yarışacak” dedi. Ancak yeni tabloda toplam vaka sayısı ile toplam ölüm sayısının yer almaması dikkat çekti. Türkiye’de aşılama ve vaka sayılarındaki son durum neye işaret ediyor, 1 Temmuz’da başlayan açılmanın etkileri nasıl olacak, yeni tabloda toplam vaka ve ölüm sayılarının yer almaması ne ifade ediyor? Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, tüm bu soruları Medyascope yayınında yanıtladı. 

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.