Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanlığı günlük açıkladığı tabloyu yeniledi, yeni tabloda toplam ölüm sayısı yer almıyor – Prof. Dr. Bülent Ertuğrul: “Türkiye salgında şeffaflık konusunda sınıfta kaldı”

Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı güncel verilere göre son 24 saatte 4 bin 418 kişiye koronavirüs teşhisi konuldu, 50 kişi bu hastalık sebebiyle yaşamını yitirdi. Aşılama süreci ise devam ediyor. Bakanlık verilerine göre toplam yapılan aşı doz sayısı 53 milyonu aştı, 36 milyondan fazla kişi tek doz aşı olurken iki doz aşı olan kişilerin sayısı yaklaşık 16 milyon. Öte yandan Sağlık Bakanlığı günlük koronavirüs tablosunu dün yeni biçimiyle yayımladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Artık vaka sayılarını ve aşı programının seyrini yeni bir ekrandan izleyeceğiz. Daha önce paylaştığımız tüm detayları ise haftalık raporlar halinde yayımlamaya devam edeceğiz. İller aşı olmada yarışacak” dedi. Ancak yeni tabloda toplam vaka sayısı ile toplam ölüm sayısının yer almaması dikkat çekti. Türkiye’de aşılama ve vaka sayılarındaki son durum neye işaret ediyor, 1 Temmuz’da başlayan açılmanın etkileri nasıl olacak, yeni tabloda toplam vaka ve ölüm sayılarının yer almaması ne ifade ediyor? Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, tüm bu soruları Medyascope yayınında yanıtladı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.