Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı” başladı – Proje direktörü Ayşe Utku Erarslan: “200’den fazla projeye, program kapsamında 1,6 milyon euro hibe desteği sağlanacak”

Türkiye’de kültür ve sanat alanında faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarını, sanatçıları, inisiyatifleri ve aktivistleri desteklemeyi hedefleyen bir Avrupa Birliği projesi olan “CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı”, 30 Haziran 2021’de başladı. Proje Direktörü Ayşe Utku Erarslan, Medyascope’a projenin detaylarını ve hedeflerini anlattı.  

CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı, Türkiye’de kültür ve sanat alanında faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarını, sanatçıları, inisiyatifleri ve aktivistleri desteklemeyi hedefliyor. Goethe-Institut Istanbul, Anadolu Kültür, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Institut français Türkiye ve Danimarka Kültür Enstitüsü Türkiye ofisi ortaklığında, Türkiye Hollanda Büyükelçiliği işbirliğiyle gerçekleşiyor. 

Hibe programları kapsamında yapılacak 14 farklı açık çağrının sonunda, 200’ün üzerinde projeye ve sanatsal üretime destek verilecek. Kültür-sanat prodüksiyonlarına, eğitim programlarına, performans ve aktivite kapasitelerini geliştirmeye yönelik altyapı çalışmalarından sanatçı değişim ve misafir sanatçı programları gibi birçok alandan   girişimler programdan yararlanabilecek. Başvuruda bulunan projeler değerlendirilirken hak temelli faaliyetleri destekleyen; farklı etnik, dinî, dilsel geçmişe sahip aktörleri bir araya getiren; cinsiyet eşitliği, LGBTİ+ hakları, sosyal uyum, insan hakları, ifade özgürlüğü ve çocuk hakları gibi konulara odaklanan faaliyetlere öncelik verilecek.

Kültür Sanat Destek Programı’nın Türkiye’de insan hakları alanında kültür-sanat pratikleriyle sosyal ve toplumsal bir değişim ve dönüşüm hedefleyen bir proje olduğunu söyleyen Proje Direktörü Ayşe Utku Erarslan, “Aslında öngördüğümüz nedenlerden bir tanesi de Türkiye’de STK’lar nezdinde özellikle kültür sanatın bu amaçla arttığını gözlemliyoruz. Kültür-sanat alanında yapılan etkinliklerin insanları birleştirebildiğini, uzlaşı, sosyal uyum ve tolerans alanında çok faydalı olabileceğini deneyimliyoruz. Bu projenin geçmişi buna dayanıyor” dedi

CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı’nın Türkiye’nin 81 iline ulaşmaya çalışacağını dile getiren Erarslan, “Kulağa çok büyük gelebilir ama bu program kapsamında 1,6 milyon euro hibe desteğini kişi ve kurumlara dağıtacak” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.