Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Danıştay, İstanbul-Güngören’de bulunan Tozkoparan Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinin yürütmesini durdurdu: “Riskli olan alanı değil, rantı bol olan alanı iptal ettikleri için seviniyoruz”

İstanbul’un Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi için alınan kentsel dönüşüm kararının ardından vatandaşlar evlerinden çıkmaya zorlanmıştı. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile “riskli alan” ilan edilen bölgedeki evlerin elektriği ve suyu kesilmişti. Danıştay bugün (9 Temmuz), Tozkoparan’daki kentsel dönüşüm projesinin yürütmesini durdurdu.

Tozkoparanlı vatandaşlar bugün (9 Temmuz), Güngören Belediyesi’nin önünde oturma eylemi yaparak AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenecekti. Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararının ardından mahalleli, Güngören Belediyesi’nin önünde açıklamada bulunarak kararı kutladı. Mahalle sakinleri, AKP’li Belediye Başkanı Bünyamin Demir ile görüşmeyi de talep etti fakat Demir toplananların yanına gelmedi. 

“Elektrik olmadığı için düşerek kafasını gardıroba vurdu”

Medyascope’a konuşan bir vatandaş, “Adem abi” diye tanınan bir mahallelinin gece yarısı uyandığını, elektrik olmadığı için düşerek kafasını gardıroba vurduğunu ve beyin kanaması geçirdiğini söyledi. Mahalleli, “Adem abimiz 71 yaşında, o da Tozkoparanlı. Gece karanlıkta ayağa kalkıyor, önünü göremediğinden düşüp kafasını gardıroba vuruyor ve beyin kanaması geçiriyor. Şu an durumu iyi, birkaç gün müşahede altında tutuldu” dedi.  

“Riskli olan alanı değil, rantı bol olan alanı iptal ettikleri için seviniyoruz”

Mahalle sakinlerinin avukatı Onur Cingil, Güngören Belediyesi önünde açıklamada bulundu. Cingil alınan karar için, “Riskli olan alanı değil, rantı bol olan alanı iptal ettikleri için biz karara seviniyoruz” diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.