Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Müzik ve tiyatro emekçileri, salgınla geçen bir buçuk yılı anlattı: “İnsanlar eve ekmek götüremez hale geldi, devlet bizi duymuyor”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 11 Mart 2020 tarihinde Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğünü açıkladı. Salgın önlemleri kapsamında sokağa çıkma yasağı, kafe, bar ve restoranların kapatılması, tiyatro ve sinema salonlarının kısıtlı sayıda seyirci kabul etmesi gibi birçok önlem alındı. Koronavirüs önlemlerinin ekonomik yükünü omuzlarında hisseden müzisyenler ve tiyatro oyuncuları salgın günlerinde mesleklerini icra edemedi. Sahne ve tiyatro emekçilerinin birçoğu garsonluk, kuryelik gibi farklı işler yapmak zorunda kaldı. Bazı tiyatro sahneleri ayakta kalabilmek için kredi çekti, dayanışma ve destek kampanyaları başlattı. Kontrollü normalleşme genelgelerinde yer verilmeyen tiyatro ve müzik emekçilerine bu süreçte kısa süreli destekler sağlandı ancak destekten yararlanabilmek için zorunlu tutulan şartlar tartışmalara yol açtı. 

Moda Sahnesi’nden yönetmen Kemal Aydoğan ve tiyatro oyuncusu Onur Ünsal, Oyun Sandalı’ndan yönetmen Harun Güzeloğlu ve tiyatro oyuncusu Cansu Fırıncı, Cümbüş Cemaat müzik grubundan Ozan Çoban, müzisyenler Şiwaro ve Anıl Bayraktar, salgın günlerinde yaşadıklarını Medyascope’a anlattı.

Kamera: Sedat Elbasan, Özgün Özgül, Ali Macit, İlayda Öykü Biberoğlu, Edanur Tanış

Kurgu: Özgün Özgül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.