Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Vaka sayılarında endişe verici artış – Prof. Dr. Bülent Ertuğrul: “Ağustosun ortasına doğru ciddi bir zirve yaşayacağız, okulların açılması riske girebilir o yüzden toplum bağışıklığı sağlanana dek ciddi kısıtlamalar uygulanmalı”

Güncel Sağlık Bakanlığı verilerine göre son 24 saatte 198 bin 537 kişiye test yapıldı ve 8 bin 780 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. 4 bin 561 kişi iyileşirken, son 24 saatte 46 kişi hayatını kaybetti. Vaka sayısı günbegün artıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 19 Temmuz’da yaptığı sosyal medya paylaşımında “Vaka sayıları geçen haftaya kıyasla yaklaşık yüzde 30 oranında artış gösterdi” diyerek artışa dikkat çekmişti. Dün 7 bin 667 kişi pozitif iken bugünkü pozitif kişi sayısı 8 bin 780. Peki bu endişe verici vaka artışı ne anlama geliyor, bu sayılarla bizi nasıl bir sonbahar bekliyor? Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bülent Ertuğrul bu soruları Medyascope yayınında yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.