Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yaklaşık 23 milyon kişi hâlâ koronavirüs aşısı yaptırmadı – Prof. Dr. Sibel Sakarya: “‘Aşı olun’ mesajı daha net verilmeli”

Sağlık Bakanlığı’nın her gün açıkladığı verilere göre günlük koronavirüs vaka sayıları dün 3 bin artarak 14 bini geçti. Delta varyantı da gittikçe baskın hale gelirken, koronavirüse karşı en önemli silah aşı. Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasına göre Türkiye’de yaklaşık 23 milyon kişi sırası gelmesine rağmen aşı yaptırmadı. Sırası geldiği halde ikinci dozu yaptırmayanların sayısı ise 17 milyon, üçüncü dozu olmayanların sayısı da 9 milyon. Kısıtlamaların kalkması ve bayram hareketliliği ile önümüzdeki iki-üç hafta içinde salgında yeni bir zirve yaşanması beklenirken, aşılanmayan milyonların hem kendileri hem de etraflarındaki insanlar tehlikede. 

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Halk Sağlığı Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Sibel Sakarya, aşı karşıtlığı ve kararsızlığı konusunda neler yapılması gerektiğini ve alınması gereken önlemleri Medyascope yayınında anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.