Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temmuz ayında 24’ü Antalya’da olmak üzere toplam 191 orman yangını meydana geldi, yangınların 21’i devam ediyor

Türkiye’de son günlerde giderek artan orman yangınları büyük endişe yaratıyor. 28 Temmuz Perşembe günü Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan son yılların en büyük yangını güçlükle kontrol altına alınırken Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verilerine göre son dört günde meydana gelen orman yangınlarının 20’si devam ediyor. Temmuz ayında Türkiye’deki orman yangınlarında ise dramatik bir artış yaşandı. Bu ay içinde 24’ü Antalya, 20’si Muğla merkezli olmak üzere toplam 191 orman yangını çıktı. Bu yangınların 21’i halen devam ediyor. 

Son 200 orman yangınının 129’u söndürüldü

Bu yılın haziran ve mayıs aylarında toplam sekiz orman yangını çıktıktan sonra temmuz ayında ise çok daha büyük bir felaket yaşanıyor. Temmuz ayındaki ilk orman yangını 7 Temmuz günü Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde çıkarken bu ayın son 12 gününde toplam 186 orman yangını çıktı. Bu yangınların 20’si devam ederken 41’i kontrol altına alındı. Devam eden en eski orman yangını ise 15 Temmuz günü Mersin’in Aydıncık ilçesinde çıkmıştı. Türkiye’de son bir sene içinde çıkan 200 orman yangınının ise şu ana kadar 129’u tamamen söndürüldü.

Adana ve Antalya’da son üç günde toplam 17 orman yangını yaşandı

Temmuz ayında en çok orman yangın çıkan il Antalya oldu. Antalya’da dokuzu son üç günde olmak üzere toplam 24 orman yangını çıktı. Antalya’dan sonra en çok orman yangını çıkan il Muğla olurken Adana’da ise son üç günde toplam sekiz yangın meydana geldi.

Temmuz ayında Manavgat’ta altı orman yangını meydana geldi

28 Temmuz günü son yılların en büyük orman yangınının yaşandığı Antalya’nın Manavgat ilçesinde ise temmuz ayı boyunca altı orman yangını çıktı. Antalya’nın Akseki ve Serik ilçelerinde toplam 11 yangın meydana geldi. Muğla’daki 20 yangının dokuzu ise Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde görüldü. 

Haziran ve mayıs aylarında toplam sekiz yangın görülmüştü

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verilerine göre 2 Eylül 2020 tarihinde Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde çıkan orman yangınının ardından yaklaşık sekiz ay boyunca benzer bir vaka yaşanmadı. Bu yılın mayıs ve haziran aylarında ise toplam sekiz orman yangını meydana geldi. 27 Temmuz’dan beri çıkan toplam 71 orman yangınının 20’si sürerken 26’sı kontrol altına alındı. 25’i ise söndürüldü. 

Üç komşu ilde toplam 16 yangın devam ediyor

Devam eden yangınların yedisi Adana, beşi Antalya, dördü ise Mersin’de. Devam eden orman yangınlarının başlama tarihleri ve yerleri ise şöyle:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.