Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “Günlük vaka sayıları kritik sınır kabul ettiğimiz 20 binin çok üzerinde seyrediyor”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugünkü (4 Ağustos) Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yaptı. Vaka sayılarının kritik sınır olarak kabul edilen 20 binin çok üzerinde seyrettiğini belirten Bakan Koca, BioNTech aşısının üretiminde yaşanan sorunlardan dolayı son günlerde sevkiyat sıkıntısı yaşandığını ancak sorunun çözüldüğünü açıkladı. Koca’nın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

“Günlük vaka sayıları kritik sınır kabul ettiğimiz 20 binin çok üzerinde”

Açıklamasının başında Türkiye’nin birçok farklı bölgesinde meydana gelen orman yangınlarından bahseden Fahrettin Koca, yangından sağlık durumu olumsuz etkilenen kişilere sağlık hizmetlerinin hızla sağlandığını belirtti. Koronavirüs salgınına ilişkin ise günlük vaka sayılarının “kritik sınır” olarak kabul edilen 20 binin çok üzerinde seyrettiğini vurgulayan Koca, bugünkü Bilim Kurulu toplantısında aşılama hızını artırmak için yapılması gerekenlerin konuşulduğunu söyledi.

“Mevcut durum bayram tatilindeki bulaşmaların artarak devam ettiğini ortaya koymaktadır”

Günlük vaka sayılarının giderek artmasıyla ilgili “Mevcut durum bayram tatilindeki bulaşmaların artarak devam ettiğini ortaya koymaktadır” diyen Koca, 18 yaş üzeri için planlanan aşılama takvimine sadık kalınacağını açıkladı.

“13 milyon doza yakın aşımızı pazartesi gününe kadar teslim alacağız”

Aşı olmayı erteleyenlerin risk aldığını vurgulayan Sağlık Bakanı Koca, bilim insanlarının ikna edici açıklamaları sayesinde bu düşüncelerin değişeceğini belirtti. Son dört günlük süreçte BioNTech aşısının tedarikinde sorunlar olduğunu ancak bunun da çözüldüğünü açıklayan Koca, pazartesi gününe kadar 13 milyon doz BioNTech aşısının Türkiye’de olacağını duyurdu: “BioNTech’in üretiminde yaşanan aksama sebebiyle ülkemize sevkiyatında 31 Temmuz – 3 Ağustos arası azalma oldu. Aşılarımız dün gece gelmeye başladı. 13 milyon doza yakın aşımızı pazartesi gününe kadar teslim alacağız. Cuma günü normal hızımıza dönüyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.