Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tokyo 2020 (4 Ağustos): Türk sporcular beş ayrı branşta mücadele etti

Erkekler serbest güreşte 86 kiloda Osman Göçen çeyrek finalde elendi

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda erkeklerde serbest güreş müsaabakaları başladı. Makuhari Messe’de mindere çıkan 86 kilodaki temsilcimiz Osman Göçen, son 16 turunda Japon rakibi Sohsuke Takatani’yi, 1-0 geriye düşmesine rağmen arka arkaya bulduğu 2 puanla, 2-2 geçmeyi başardı ve adını çeyrek finale yazdırdı. 

Çeyrek final müsabakasında, Rusya Olimpiyat Komitesi’nden Artur Naifonov ile karşılaşan Göçen, ilk devrede 8-1 geriye düştü. İkinci yarıda da sayı vermekten kurtulamayan sporcumuz, müsabakayı teknik üstünlükle kaybetti. 

Osman Göçen, rakibinin yarı finalde kaybetmesinden dolayı repesaj maçına çıkamayacak.


Serbest stil 57 kiloda Süleyman Atlı, son 16 turunda olimpiyatlara veda etti

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nın 12. gününde, serbest güreşlerde 57 kilodaki temsilcimiz Süleyman Atlı, son 16 turunda İranlı rakibi Reza Atrinagharchi’ye yenilerek elendi.

Müsabakanın ilk yarısını 1-0 geride tamamlayan milli güreşçi, ikinci yarıda verdiği puanlarla farkın üçe çıkmasına engel olamadı. 3-0 ile girilen son 30 saniyede, agresif güreşi sayesinde durumu 3-2’ye getirse de rakibinin savunmasını kıramadı.

Atlı, rakibi yarı finalde kaybedince repesaj maçına çıkma hakkı kazanamadı.


Yelkende erkekler 470 sınıfında Deniz-Ateş Çınar kardeşler 10. oldu

Yelkende erkekler 470 sınıfında mücadele eden Deniz-Ateş Çınar kardeşler, önceki günlerde düzenlenen 10 yarışın sonunda, 10 sporcu arasına adlarını yazdırmış ve madalya için mücadele etmeye hak kazanmışlardı.

Bugün düzenlenen yarışmada, Deniz-Ateş Çınar kardeşler, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nı 10. olarak tamamladı.

Yelkende erkekler 470 sınıfında madalyalar ise sahiplerini buldu. Avustralyalı Mathew Belcher-Will Ryan ikilisi altın, İsveç’ten Anton Dahlberg-Fredrik Bergstrom ikilisi gümüş ve Yeni Zelanda’dan Paul Snow Hansen-Dan Wilcox çifti bronz madalya kazandı.

Erkekler çekiç atma finalinde Eşref Apak 9. oldu

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda çekiç atma finalinde mücadele eden atletimiz Eşref Apak, yaptığı altı atışta en uzak mesafe olarak 76.71 metreye ulaştı ve 12 atlet arasında 9. olarak finali tamamladı.

Tokyo Olimpik Stadı’nda düzenlenen final müsabakasında, Rio 2016’da bronz madalya alan Polonyalı Wojciech Nowicki 83.52 metrelik derecesiyle altın madalya, Norveçli Eivind Henriksen 81.58’lik atışıyla gümüş madalya ve Polonyalı Pawel Fajdek 81.53 metrelik atışıyla bronz madalya kazandı.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda Güney Kore’ye elenen A Milli Kadın Voleybol Takımı haberimize ve eski milli voleybolcu Dünya Baltacıoğlu ile yaptığımız yayına buradan ulaşabilirsiniz:


Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya mücadelesine çıkacak boksörlerimizle ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.