Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aşısızlar yeni mutasyonlara davetiye mi çıkarıyor? – Prof. Dr. Bülent Ertuğrul: “Aşısızlar arasında dolaşan virüs çoğalarak yeni varyantlar ortaya çıkarır ve bu yeni varyantlar bir süre sonra aşıların etkinliğini ortadan kaldırabilir”

Sağlık Bakanlığı verilerine göre son 24 saatte 239 bin 637 test yapıldı ve 22 bin 699 kişiye koronavirüs teşhisi konuldu. 5 bin 835 kişi iyileşirken, 108 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Tabloda vaka sayısı bir süredir 20 – 22 bin dolaylarında seyretse de ölüm sayısı her geçen gün hızla artıyor. Her iki doz aşısını olan 18 yaş üstü bireylerin oranı da henüz yüzde 50’yi geçebilmiş değil. Dünyada “Aşısızların salgını” olarak adlandırılmaya başlanan salgında; Delta, Delta Plus gibi yeni varyantlar korku salarken henüz görülmemiş ancak ortaya çıkabilmesi mümkün Zeta gibi varyantlardan da söz ediliyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) önde gelen isimlerinden olan Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, koronavirüs aşısı olmayanların, aşı olanlara çok ciddi zarar verdiğini belirtti, “Aşı olanlar şu an mevcut mutasyon ve varyantlara karşı korunabiliyor. Fakat çok az insan aşı olursa virüs hızla yayılır ve bunun sonucunda da çok daha tehlikeli bir varyant karşımıza çıkar. Hepimiz Delta varyantına karşı korunabiliriz fakat sonradan oluşacak Zeta varyantına karşı korunamayız” dedi. Yani aşısızlar yeni mutasyonlara davetiye mi çıkartıyor? Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bülent Ertuğrul bu sorunun yanıtını Medyascope yayınında verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.