Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Başından vurulmuş halde bulunan Şenay Ay’ın arkadaşı: “Şenay bana ‘Burada sıkıntı çıktı, gel’ diye mesaj attı” – Zanlının profili silahlı fotoğraflarıyla dolu

İzmir’de 8 Ağustos’ta otel odasında başından vurulmuş halde bulunan Şenay Ay, yaşam mücadelesi veriyor. Olay anında Ay’ın yanında olan Muhammet Sayın ise tutuklandı. Şenay Ay’ın Medyascope’a konuşan bir arkadaşı, “Şenay, o gün bana ‘Burada sıkıntı çıktı, gel’ diye mesaj attı. Telefonla aradım ama açmadı. Şenay, yaşamayı seven neşe dolu birisi, asla intihar etmez” dedi. Tutuklanan zanlı Muhammet Sayın’ın sosyal medya hesaplarında silahlarla çekilmiş çok sayıda fotoğraf dikkat çekti.

İzmir’in Konak ilçesinde 8 Ağustos’ta 22 yaşındaki Şenay Ay, kaldığı otel odasında başından vurulmuş halde bulundu. Ağır yaralı olarak İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Şenay Ay’ın hayati tehlikesi devam ediyor.

Tutuklanan zanlının sosyal medya hesapları silahlı fotoğraflarıyla dolu

Olay anında Şenay Ay’ın yanında bulunan 25 yaşındaki Muhammet Sayın, Ay’ı kendisinin vurmadığını, o sırada banyoda olduğunu ve silah sesini duyarak dışarı çıktığını ileri sürdü. Silahın kendisine ait olduğunu söyleyen ve hasımları yüzünden silah taşıdığını savunan Sayın, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Sayın’ın sosyal medya hesaplarında, silahlarla çekilmiş çok sayıda fotoğrafı bulunuyor.

“Sıkıntı çıktı burada, gel” diye mesaj atmış

Şenay Ay’ın isminin açıklanmasını istemeyen bir arkadaşı Medyascope‘a konuştu. Olay günü erken saatlerde Ay’ın kendisine mesaj attığını söyleyen arkadaşı, “Muhammet Sayın, Şenay Ay’ın sevgilisi değildi. Bana, Muhammet Sayın’ı uzun zamandır mahalleden tanıdığını söyledi. O gün Şenay, ‘Sıkıntı çıktı burada, gel’ diye mesaj attı. Kendisini aradım ama açmadı, uyuyakaldığını düşündüm. Vurulduğunu aklıma bile getirmedim” diye konuştu. Şenay Ay’ın intihar girişiminde bulunmuş olabileceğine inanmadığını söyleyen arkadaşı, “Şenay neşe dolu, yaşamayı seven birisi. Asla, intihar etmez. Şenay kızı için yaşıyordu zaten, onu bırakıp intihar etmez” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.