Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ayvalık Müzik Festivali başladı – Prof. Dr. Filiz Ali: “Ne olursa olsun ‘Müzik susmasın’ diyerek konserlerimizi düzenledik”

Prof. Dr. Filiz Ali’nin öncülüğünde 23 yıl önce kurulan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi tarafından düzenlenen Ayvalık Müzik Festivali, 10 Ağustos’ta başladı. Piyanist ve müzikbilimci Filiz Ali ile bu yıl yedinci kez düzenlenen Ayvalık Müzik Festivali’ni konuştuk.

Prof. Dr. Filiz Ali’nin öncülüğünde 23 yıl önce kurulan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi tarafından düzenlenen Ayvalık Müzik Festivali, bu yıl yedinci kez müzikseverlerle buluşuyor. 

Geçen yıl koronavirüs salgını nedeniyle yapılamayan Ayvalık Müzik Festivali, bu yıl koronavirüs önlemleri kapsamında açık havada düzenleniyor. 10 Ağustos’ta Şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın (TUGFO) Ayvalık Amfi Tiyatro’da verdiği konserle başlayan festival, 19 Ağustos’a kadar devam edecek. 

Salgında müzisyenlerin zor dönemlerden geçtiğini dile getiren Prof. Dr. Filiz Ali, “Sadece müzisyenler değil, zor dönemlerden geçmeyen kimse yok gibi ancak müzisyenlerin konser verebilme olanağı neredeyse tamamen yok oldu. Bu, müzisyenler için hem maddi hem de manevi bir yıkım oldu” dedi. 

Bu yıl festivalin bütün konserlerinin açık havada yapılacağını ve bunun festival için bir ilk olduğunu söyleyen Ali, “Açık havada klasik müzik konserlerinin düzenlenmesi bazı konularda mesela akustik açısından sorunlu olabiliyor ama biz ne olursa olsun müzik susmasın diyerek konserlerimizi düzenledik” diye konuştu.   

Ayvalık Müzik Festivali gibi organizasyonların her zaman zorlukları olduğunu anlatan Ali, “Ama aynı zamanda bir o kadar zevkli, gençlerle birlikte olmak, bütün sorunları hallettikten sonra o konserleri dinlemenin zevki bambaşka. Bu festival imece ve yardımlaşma ile ortaya çıkan bir festival” diye ekledi.   

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.