Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İkizköy’deki orman nöbetini jandarma müdahalesi de bitiremedi

Muğla’nın Milas ilçesinde, Akbelen Ormanı’nın linyit madenine dönüşmesini önlemek için mücadele eden İkizköylüler, jandarma baskısı yüzünden çadır nöbetinde değişiklik yapmak zorunda kaldı.

Türkiye’nin güneyini etkisi altına alan orman yangınları sonrası Muğla Valiliği’nin getirdiği ormanlara giriş yasağı sebebiyle zor kullanılarak boşaltılan Akbelen Ormanı’nı artık jandarma bekliyor. Jandarmayla varılan uzlaşıya göre İkizköylüler, sadece altı kişiyi Akbelen Ormanı’ndaki nöbet alanına gönderecek. Çadırlar ise ormanlık alandan uzak bir yere taşınıyor.

Avukat İsmail Hakkı Atal, jandarmayla varılan mutabakatı değerlendirirken İkizköylü Nejla Işık, 10 Ağustos’taki jandarma müdahalesine giden süreci ve jandarma tarafından nöbet alanından çıkarıldıkları geceyi anlatıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.